30.12.2018, 23:12 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Kæmpefan står for morgenmaden

Da FC Midtjylland blev stiftet i 1999, blev Sys Lauritsen fan fra første dag – i dag er hun helt tæt på spillere og trænere

Der var engang, hvor Sys Lauritsens døtre ikke gad med mor på arbejde, som dengang foregik på Hotel Medi, men det ændrede sig i sommeren 2017.

44 år er hun, oprindelig fra Horsens, men de seneste 25 år bosat i Ikast sammen med familien, som består af mand og seks døtre, og det kan godt være, hun er stor fan af FC Midtjylland, men hendes mand er om muligt endnu større fan, og sådan har flere af døtrene det også.

Da Sys Lauritsen gik ledig efter en skulderoperation, tog hendes sagsbehandler en dag hendes cv med til et møde med FC Midtjyllands Jimmy Laursen, som ledte efter en person, der kunne stå for morgenmad i klubben.

Et fint cv overbeviste Jimmy Laursen, og Sys Lauritsen fik tilbudt jobbet i sommeren 2017.

- Det ville jeg selvfølgelig gerne have, fortæller hun og tilføjer, at hun regnede med, at morgenmaden skulle serveres for klubbens unge spillere fra akademiet.
Men sådan var det nu ikke – hun skulle sørge for en god begyndelse på dagen for hele Superligatruppen og staben omkring holdet.

- Det gik først op for mig få dage inden første arbejdsdag, og jeg troede ikke, jeg kunne blive mere nervøs, end jeg var i forvejen …, men det kunne jeg, siger Sys Lauritsen smilende.

Hun kalder sig selv kæmpefan af FC Midtjylland, som hendes mand også er, og nu skulle hun pludselig være helt tæt på idolerne, hvilket var en grænseoverskridende oplevelse.

- I forvejen er jeg genert, jeg tror heller ikke vildt meget på mig selv, så det tog lidt tid at lande i et job, hvor jeg hver dag er tæt på dem, jeg før fulgte på afstand, erkender Sys Lauritsen, som også øver sig på at tage imod, når spillere og trænere roser hende og takker for morgenmaden.

- Jeg siger ikke så meget, men de er simpelthen så søde alle sammen, og mit forhold til FC Midtjylland har ændret sig på den måde, at det nu gør endnu mere ondt, når det ikke går godt. Jeg får simpelthen så ondt i maven, hvis de taber.

Hun glæder sig på sin egen stille måde over, at morgenmaden bliver godt modtaget og skaber glæde samt tilfredshed, og hun bestræber sig på, at det skal være så godt som muligt for alle i klubben – blandt andet sørger hun også for julepynten i loungen, hvor morgenmaden indtages.

Og hvis der er ekstra tryk på en morgen, får hun ofte hjælp af nogle af døtrene, som siden sommeren 2017 har haft øget interesse i at komme med mor på arbejde.

I de snart halvandet år i jobbet har Sys Lauritsen ikke haft ondt i maven ret mange gange – i Superligaen har FC Midtjylland spillet 56 Superligakampe siden hendes ansættelse, og 40 kampe er vundet, ni er endt uafgjort, mens kun syv kampe er tabt.

Man får aldrig Sys Lauritsen til at sige, at det har noget med morgenmaden at gøre, dertil er hun alt for ydmyg, men måske skal en del af forklaringen på de mange sejre findes i, at morgenmaden i FC Midtjylland tilberedes af en af klubbens største fans.