11.10.2019, 15:13 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Lokal kompensationsaftale skaber stor glæde

Efter grundig forberedelse har FC Midtjyllands bestyrelse netop lanceret en aftale, som med oplevelser og økonomi tilgodeser klubberne og deres medlemmer i FCM Klubsamarbejdet ekstra meget

Smilene var ekstra brede i kølvandet på det seneste repræsentantskabsmøde i FCM Klubsamarbejdet.

Her gik flere af deltagerne nemlig hjem med både penge og udsigt til store oplevelser, og det hele skyldtes den lokale kompensationsaftale, som bestyrelsen i FC Midtjylland netop har givet liv til stor glæde for samarbejdsklubberne.

Tiltaget kommer på baggrund af et forslag fra Michael Koch, formand for fodboldudvalget i FCM Klubsamarbejdet, og Tommy Jensen, leder af FCM Klubsamarbejdet, og sidstnævnte glæder sig over, hvor flot FC Midtjyllands bestyrelse tog imod forslaget om en lokal kompensationsaftale.

- Hos FCM Klubsamarbejdet arbejder vi kontinuerligt på at komme tættere på vores samarbejdsklubber, og hele tiden har vi det for øje, at vi skal hjælpe hinanden og på den måde gøre hinanden så gode som muligt, siger Tommy Jensen.

Han glæder sig især over, at forslaget resulterede i en aftale, hvor FC Midtjylland honorerer trænere, klubledere, medspillere og klubkassen alt efter hvilken hylde, en konkret FC Midtjylland-spiller gør sig på.

- At mærke initiativet og opbakningen gør mig stolt af at være en del af FC Midtjylland, for det med at være hele regionens hold er ikke bare tom snak fra ledelsens side. Både bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og administrerende direktør Claus Steinlein kender vores region indgående, og dermed forstår de om nogen at sætte pris på klubbens rødder, mener Tommy Jensen, som allerede har oplevet de positive reaktioner fra FCM klubrepræsentanter, da de modtog penge eller oplevelser på baggrund af den lokale kompensationsaftale.

- Lad os bare sige, at FCM klubrepræsentanterne tog godt imod den fine gestus fra FC Midtjylland, konstaterer Tommy Jensen med et skævt smil.

For administrerende direktør Claus Steinlein er FCM Klubsamarbejdet en central nerve i FC Midtjyllands krop, og han var selv med til at drive samarbejdet med regionens mange klubber i gang i sin tid.

- FCM Klubsamarbejdet er en væsentlig og betydende del af klubbens fundament, så ethvert tiltag som støtter det faktum, kigger vi positivt på. Vi vil gerne vise, at vi står op for regionen, for vi har i den grad en følelse af, at regionen står bag os, siger Claus Steinlein, som kalder FCM Klubsamarbejdet for en afgørende faktor i den succes, FC Midtjylland oplever såvel sportsligt som kommercielt.

- Spillere, som skifter til FCM Elitefodboldskole, er yngre end det, de nationale og internationale kompensationsregler tager højde for, så idéen om en lokal kompensationsaftale bakkede vi naturligvis op. Fordi det er vigtigt, vi står sammen i regionen, og fordi vi sammen skal skabe flere som Rasmus Nissen Kristensen, Andreas Poulsen og hvad de mange fine spillere fra regionen nu hedder, siger Claus Steinlein.

FC Midtjyllands lokale kompensationsaftale træder i kraft:

Når spillere hentes fra en FCM Samarbejdsklub til FCM Elitefodboldskole (U13-U15)

Når en spiller indgår sin første akademikontrakt med FC Midtjylland

Når en akademispiller bliver Superligaspiller i FC Midtjylland

Når en akademispiller sælges til en udenlandsk klub

FCM vs. RFC – 21. okt.