11.08.2017, 12:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

Nu starter TAB & VIND med FCM Klubsamarbejdet

Startskuddet til sundhedskonceptet, TAB & VIND, lyder nu. I alt 100 mænd fordelt på fem samarbejdsklubber deltager i forløbet med ønsket om et vægttab

TAB & VIND igangsættes som et vægttabsforløb, hvor inaktive mænd motiveres gennem Fodbold Fitness i den lokale klub. De deltagende samarbejdsklubber tæller Sdr. Omme IF, BFK HSV IF, Ramme Lomborg IF, Feldborg-Haderup IF og Brande IF, og klubberne konkurrerer indbyrdes om at tabe flest kilo.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Nu har vi arbejdet på at få stablet projektet på benene i halvandet år, og nu er vi her. Det bliver spændende at se, hvordan deltagerne tager imod det rundt omkring i klubberne, siger Tommy Jensen, der er leder af FCM Klubsamarbejdet.

FCM Klubsamarbejdet har oplevet stor interesse omkring forløbet og melder, at alle pladser er optagede, og faktisk har FCM Klubsamarbejdet måtte afvise ansøgere.

- Vi satte barren højt med et mål om at tælle 100 deltagere, og det mål har vi indfriet. Endda med et aldersspænd på 24-76 år. Det er fantastisk med så stor opbakning til projektet, og der bliver udvist stort engagement og lyst på forløbet i de fem klubber, udtaler Tommy Jensen.

Fra uge 33 til uge 44 står der Fodbold Fitness på menuen i klubberne. På ugebasis vil deltagerne blive målt og vejet med henblik på at følge udviklingen i vægttabet og skabe konkurrenceelementet klubberne imellem. Deltagerne får desuden tildelt en skridttæller, som dagligt skal runde 10.000 skridt, og så bliver de undervejs rådgivet af en kostvejleder.

Konceptet er inspireret af Brentford Community Sports Trusts sundhedsprogram, fanActive, der vandt prisen for Best New Innovation 2016 i England.

Tidspunkter for Fodbold Fitness i de fem klubber:

- Sdr. Omme IF: Mandage kl. 19.30-21 på Sdr. Omme Stadion

- BFK HSV IF: Tirsdage kl. 19-21 ved Bork Hallen