27.06.2017, 09:30 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Ny U15-træner i FC Midtjylland

FC Midtjylland har sikret sig Martin Mark som U15-træner

FC Midtjylland har ansat 23-årige Martin Mark som træner for U15-holdet i FC Midtjylland Elitefodboldskole.

- Vi er glade for at lave en aftale med Martin Mark, som er et stort trænertalent, siger elitechef Jonas Bliksted.

Martin Mark kommer oprindeligt fra Agger i Thy, hvor han startede med at være træner i samarbejdsklubben i en meget tidlig alder på grund af en skade. Han har også været træner i samarbejdsklubben Thisted FC, og i de seneste to et halvt år har han bestridt jobbet som U15-træner i AaB.

- I rekrutteringen af en ny U15-træner har vi lagt vægt på en træner med store menneskelige værdier. Han er en udadvendt type, som i pressede situationer udviser stor ro på trods af sin unge alder. Han har god erfaring med årganene og kender til værdierne i vores område gennem sin opvækst i Agger og Thy. Mens han var i Thisted, var han en smule med på sidelinjen til FC Midtjyllands U13, U14 og U15 til flere stævner, siger Jonas Bliksted.

U15-årgangen er et specielt år for unge drenge, der drømmer om at komme på akademiet i FC Midtjylland. Det er sidste årgang, inden drengedrømmen eventuelt går i opfyldelse med en akademikontrakt.

- U15-året er et kaotisk år, fordi DBU har de første udtagelser til landshold, og det fylder meget i drengenes hverdag, samtidig med at den kommende akademiårgang bliver udtaget. Så det er vigtigt at have en U15-træner, der kender årshjulet og kan hjælpe drengene igennem et hektisk år ved at klæde dem bedst muligt på, at her tænker vi, at Martin Mark er den helt rigtig til opgaven, siger Jonas Bliksted.