31.08.2017, 12:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FC Midtjylland

Offensivt talent skal finpudses i 1. Division

Mikael Anderson udlejes sæsonen ud til Vendsyssel FF.

For et lille års tid siden satte Mikael Anderson sin signatur på en femårig aftale med FC Midtjylland. Den teknisk stærke offensivspiller er udklækket af midtjydernes fodboldakademi og var blandt de helt store oplevelser, da FCM i forårssæsonen 2016 først besejrede Atletico Madrid og siden spillede lige op med FC Barcelona i UEFA Youth League.

En række skader har dog plaget Andersons seniortid hos ulvene og gjort vejen til spilletid længere. Derfor skal det unge talent nu prøve kræfter med 1. Division, hvor Erik Rasmussen og Vendsyssel FF står klar til at tage imod. Agerende sportsdirektør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, understreger dog, at tiltroen fortsat er stor til den 19-årige midtbanespiller.

- Mikael har potentialet til at være en fremtidens spiller i FCM. Det er også derfor, at vi skrev en lang kontrakt med ham - fordi vi tror på ham. Men idét at han har været skadesramt, er der lige nu og her andre foran ham i køen. Hvis ikke Mikael havde været plaget af skader, ville han have været i spil til startelleveren Superligaen, lyder det fra Claus Steinlein.

FCM og Mikael Anderson fandt i samråd frem til, at udlejningen til Hjørring-klubben var det rigtige skridt at tage.

- Erik Rasmussen er en dygtig træner med en evne til at udvikle de unge spillere. Med en sæson i en topklub i 1. Division er vi sikre på, at han nok skal lægge et lag på, som gør ham klar til at tørne ud i Superligaen, siger Claus Steinlein.

Lejeaftalen gælder indtil sommeren 2018.

FCM vs. ACH – 20. okt.