28.06.2017, 10:30 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: Getty Images

Organisationsændringer i FC Midtjylland

FC Midtjylland foretager ændringer på ledelsesgangene. Steinlein er ny administrerende direktør. Få overblikket her

Siden Matthew Benham overtog ejerskabet af FC Midtjylland i 2014, har klubben gennemgået en stor udvikling både på og udenfor banen. Det danske mesterskab og Europa League-eventyret står som nogle af mest tydelige tegn på udvikling. Men også den kommercielle afdeling har under ledelse af kommerciel direktør Jacob Jørgensen oplevet mærkbar fremgang gennem de seneste to år.

Det er bestyrelsens ambition at accelerere denne udvikling yderligere over de kommende år. Blandt andet vil klubben øge fokus på spillerkøb og -salg som forretningsområde, forbedre stadionoplevelsen for at fylde MCH Arena til hver kamp samt lancere en række nye CSR-aktiviteter i hele regionen.

Derfor har FC Midtjylland behov for at tilføre flere ledelsesmæssige ressourcer til at kunne eksekvere på strategiplanen, og det betyder følgende organisationsændringer:

• Claus Steinlein ansættes som administrerende direktør
  • Der ansættes en ny sportschef. Processen med at finde den rigtige person vil løbe over de kommende måneder.
  • Indtil den nye sportschef er ansat, fortsætter Claus Steinlein med ansvaret for den sportslige afdeling.
  • Æresmedlem i FC Midtjylland og tidligere toptræner Ove Pedersen ansættes som assisterende sportschef med særligt fokus på at udvikle spillerkøb og -salg som forretningsområde.
  • Morten Andreasen ansættes som marketingschef, mens Henrik Hyldgaard indstilles som nyt bestyrelsesmedlem med ansvar for marketing og branding.
  • Direktionen vil fortsat bestå af Claus Steinlein og kommerciel direktør Jacob Jørgensen

Ændringerne træder i kraft fra dags dato.

Kommerciel direktør Jacob Jørgensen udtaler:

- Vi har taget nogle store skridt i den rigtige retning over de seneste to år, og med bestyrelsens beslutning om at tilføre endnu flere ressourcer til den kommercielle afdeling har jeg sammen med mit team nu fået muligheden for at løfte omsætningen endnu mere. Claus og jeg har haft et stærkt samarbejde over de seneste to år, og med hans nye rolle ser jeg frem til, at det bliver endnu tættere.

Administrerende direktør Claus Steinlein forklarer:

- Min fornemmeste opgave bliver at samle hele regionen om FC Midtjylland. Vi har store ambitioner, og hvis vi skal indfri dem, kræver det, at vi formår at mobilisere alle regionens kræfter omkring klubben. Jeg vil fortsat være tæt på den daglige drift i den sportslige afdeling, men med ansættelsen af en ny sportschef, får jeg muligheden for at bruge mere tid på at implementere klubbens overordnede strategi.

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen siger:

- I de seneste år har vi haft masser af ideer og projekter, som vi gerne vil eksekvere på og som kan flytte klubben. Men ofte bliver vi rent ledelsesmæssigt optaget af den daglige drift, hvilket hidtil har begrænset mulighederne for at udføre ideerne og projekterne. Derfor prioriterer vi nu flere ressourcer i ledelsen, så vi kan komme i gang med disse projekter, der kan udvikle klubben og sikre, at FC Midtjylland kan fortsætte udviklingen og være en endnu større klub i fremtiden.

For spørgsmål eller kommentarer til de nye ændringer venligst kontakt bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Ved henvendelser kontakt presseansvarlig Jakob Nørgaard på 25 60 00 98 eller jno@fcm.dk.

FCM vs. Apollon Limassol – 24. aug.