08.08.2019, 11:39 | Af: Berit Thynebjerg | Foto: FC Midtjylland

På banen med ansvarlighed og stolthed

I 2015 var UNICEF med FCM ude i Europa. Men når FC Midtjylland torsdag løber på banen til det vigtige Europa League-opgør mod skotske Rangers, bliver det med et FCM Samfund-logo på spillertrøjen.

Ifølge UEFAs regler må spillerne på ryggen nemlig bære et logo for en godkendt, non-profit og apolitisk organisation.
Den bold ligger lige til højrebenet for FC Midtjyllands egen CSR afdeling, FCM Samfund.  I samarbejde med lokale virksomheder som ALPI, DK Company og Vestjyllands Forsikring udvikler FCM Samfund projekter med det formål at skabe øget livskvalitet for både børn og voksne i hele den midtvestjyske region, som omgiver FC Midtjylland. Blandt andet ved at støtte og flytte personer til at nå deres livsmål.

Senest er FCM Samfunds vægttabsprojekt Tab og Vind blevet indstillet til en international More Than Football-pris af EFDN (European Football for Development Network). Udover at tabe sig gennem blandt andet fodboldfitness, handler Tab & Vind også om social inklusion. De godt 500 deltagere er i løbet af projektet tilsammen blevet  hele 1.750 kg lettere og har tabt sig 2.800 cm i livvidden. Mange af deltagerne er blevet aktive i de lokale klubber og foreninger og har etableret nye og vigtige netværk i dagligdagen.

For FC Midtjylland-spillerne er det også med stolthed, de torsdag aften bærer FCM Samfund-logoet. Også for klubbens viceanfører Erik Sviatchenko, der tidligere har spillet for Rangers arvefjender i den skotske liga, Celtic.

- I min tid i Celtic var jeg også en del af klubbens CSR-arbejde. Fodbold og sport har en unik evne til at samle folk på tværs af kulturer, sprog og social status, og kan derfor være en vigtig løftestang for mennesker – og dermed for hele samfundet. Jeg er stolt af løbe på banen med et logo for en vigtig sag som FCM Samfund på ryggen, siger Erik Sviatchenko.

Blandt de øvrige nominerede til den internationale fodbold-CSR-pris er netop den samlede skotske liga, som også arbejder seriøst og målrettet med at bruge sportens styrker til at flytte mennesker. Andre nominerede er europæiske storklubber som Juventus, Chelsea og Werder Bremen.