26.11.2018, 08:42 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Rasmus Ankersen: Vi vil være de bedste talentudviklere i Norden

Guldminen er det nyeste tiltag hos FC Midtjylland, og bestyrelsesformanden kalder det nye tiltag for et af klubbens vigtigste strategiske projekter

GULDMINEN: Da FC Midtjylland for godt 14 år siden etablerede klubbens akademi, rynkede mange på næsen. Der var kritik fra flere sider, fordi akademiet var nyskabende og satte en helt ny standard for talentudvikling i Danmark.

- Vi blev blandt andet kritiseret for at sætte træningsmængden for vores unge spillere op fra tre til syv gange om ugen, men alle klubber gør det i dag. Guldminen er vores næste forsøg på at sætte en ny standard for talentudviklingen, for vores klare mål er at være de bedste talentudviklere i Norden, siger Rasmus Ankersen.

Klubbens bestyrelsesformand er kendt som en ærgerrig og innovativ leder, og han har store ambitioner på vegne af FC Midtjyllands seneste tiltag.

- Guldminen er et af de allervigtigste strategiske projekter i klubben, understreger Rasmus Ankersen, som glæder sig over, at der over de seneste 15 år er oparbejdet en stor kompetence inden for talentudvikling.

- Vi ser Guldminen som en forædling af mange års hårdt arbejde med talentudvikling, og vores ambition er, at Guldminen fremtidssikrer vores talent-pipeline de næste 25 år.

Det handler dog ikke kun om at udvikle dygtige fodboldspillere på højeste niveau – som det er tilfældet på akademiet, kommer det hele menneske i fokus i det daglige arbejde med Guldmine-projektet.

- Vi vil også udvikle initiativrige mennesker, der gør en forskel i samfundet, siger Rasmus Ankersen og tilføjer:

- Selvfølgelig er vi stolte af, at vi for eksempel har udviklet Danmarks landsholdsanfører Simon Kjær på vores akademi, men vi er lige så stolte over at se andre af vores akademidrenge blive advokater, læger, økonomer, eller hvad de nu vælger som alternativ til en fodboldkarriere, siger Rasmus Ankersen.

Læs yderligere om idrætsfriskolen på www.guldminen.dk