01.12.2018, 10:10 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Så køber jeg, og I kan låne dem.

Dette års julekalender på FCM.dk er en stribe anekdoter - og den første handler om dengang, franske Lille ikke fik lov at handle i FC Midtjylland

Det var store sager i FC Midtjylland.

Tre af klubbens akademispillere var inviteret til prøvetræning i den franske klub Lille, og alene af den grund, at FC Midtjylland aldrig havde solgt en spiller fra akademiet, var det noget, der blev snakket om.

Claus Steinlein og Svend Graversen tog med på turen til Lille - dels for at lære - men også for at være tæt på Simon Kjær, Jonas Lössl og Jesper Juelsgaard, der var de tre, unge akademispillere, som franskmændene havde kig på.

Det blev en forrygende god tur - Claus Steinlein og Svend Graversen hentede masser af input i forhold til Lilles måde at gøre det på, og de tre spillere leverede på et niveau, som satte sit aftryk i Lille.

Efter hjemkomsten landede der ret hurtigt et tilbud hos FC Midtjylland - fem millioner kroner for to af spillerne, lød beskeden fra Frankrig.

Det var fristende, fordi FC Midtjylland aldrig tidligere havde solgt fra akademiet, men omvendt var følelsen i klubben, at timingen ikke var den rigtige. Derudover blev beslutninger af den slags heller ikke dengang truffet af hverken en eller to personer. Det var en klub-beslutning.

Næste morgen var der derfor indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde hos Johnny Rune i Ikast. Klokken seks om morgenen. Med var Johnny Rune, Steen Hessel, Jens Ørgaard, Claus Steinlein og Carsten Christensen. Eneste punkt på dagsordenen handlede om de spillere, Lille ønskede at købe.

Diskussionen bølgede frem og tilbage, der var for og imod et salg, men til sidst skar Steen Hessel igennem.

- Er spillerne gode, spurgte han.

Der blev nikket hele vejen rundt, spillerne var meget gode, og så tog Steen Hessel ordet igen.

- Det pis gider jeg ikke. Så køber jeg dem i stedet, og så kan I bare låne dem. Eneste krav er, at jeg får mine penge igen, sagde Steen Hessel.

Det var der, beslutningen blev taget - spillerne skulle ikke sælges - de skulle blive i FC Midtjylland, og senere blev både Simon Kjær og Jonas Lössl solgt for noget mere end det, Lille bød i første omgang.

Historien er, blandt andet, en understregning af, at FC Midtjylland er en handlingens klub - men det er også en klub, hvor beslutninger træffes på et bredt grundlag i ledelsen.

I morgen åbner julekalenderen låge nummer to, og bag den gemmer sig blandt andre Wayne Rooney.