15.11.2019, 10:11 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Seje Silke med på FC Midtjyllands holdfoto

FC Midtjyllands officielle holdfoto findes i en helt unik udgave – nemlig med den stærke fodboldspiller Silke fra samarbejdsklubben Spjald IF

De er der alle sammen.

Anfører Erik Sviatchenko. Brasilianske Evander. Sory Kaba. Alexander Scholz. Cheftræner Brian Priske.

FC Midtjyllands officielle holdfoto for sæsonen 2019/20 er taget, og selvfølgelig blev det taget med klubbens hjemmebane, MCH Arena, som baggrund.

Billedet findes i flere versioner, og ét af dem inkluderer en stærk fodboldspiller fra FC Midtjyllands samarbejdsklub, Spjald IF.

På forreste række, mellem målmændene Jesper Hansen og Mikkel Andersen, sidder Silke nemlig.

Silke kommer fra en familie, som i år modtager julegaver fra FCM Samfund, og udover at være en fremragende fodboldspiller, er hun også en del af en familie, som lever og ånder for FC Midtjylland.

Familien var i foråret med FCM Samfunds bus til pokalfinalen i Parken, hvor de jublede over en midtjysk sejr over Brøndby IF efter en spændende kamp og straffesparkskonkurrence.

Familien er økonomisk trængt - når alle udgifter er betalt, er der 3500 kroner tilbage til resten af måneden - så i en familie med fem børn er udgifter til fodboldtøj og kontingent derfor en stor udgift.

På trods af de begrænsede økonomiske midler er lysten til frivilligt arbejde og hjælp til andre en indgroet del af hverdagen, Silkes far er træner i Spjald IF, og Silkes mor Bente står for eksempel for tombola i Spjald IF - for at gøre det, har hun betinget sig, at halvdelen af indtægterne fra tombolaen går til FCM Samfund-julegaver.

En fantastisk gestus fra familien og Spjald IF, og hos FC Midtjylland og FCM Samfund er det en bekræftelse på, at fællesskab rummer både intern og ekstern solidaritet.

Ved at være med på FC Midtjyllands holdfoto fik Silke en uforglemmelig oplevelse, som har betyder rigtig meget for hende – præcis som CSR-arbejdet betyder alverden for FC Midtjylland og FCM Samfund.

FCM vs. AGF – 15. dec.