14.12.2018, 08:46 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Sørloth-handel i sidste øjeblik

Da FC Midtjylland solgte den norske angriber til Crystal Palace, spillede Anita Hauge en central rolle

En kæmpe millionhandel havde været under opsejling igennem noget tid.

FC Midtjyllands norske topscorer Alexander Sørloth tiltrak sig opmærksomhed fra blandt andet den engelske Premier League, men da transfervinduet nærmede sig sin lukning med udgangen af januar 2018, var der ikke umiddelbart udsigt til en handel.

Som det ofte sker i fodbold, ændrede tingene sig pludseligt.
Nu var en handel med Crystal Palace nært forestående, og det hele skete, mens FC Midtjylland var på træningslejr i Dubai.
Med var blandt andre direktør Claus Steinlein, mens Anita Hauge sad klar hjemme i det midtjyske, hvis en handel skulle gennemføres i sidste øjeblik.

Det endte med, at klubberne blev enige, men inden en handel er gennemført, skal såvel sælgende som købende klub føre oplysningerne ind i et system kaldet Transfer Matching System (TMS), og det skal ske inden transfervinduets lukning.
Det centrale er, at oplysningerne skal stemme overens ned til mindste komma, og første gang matchede oplysningerne i Sørloth-handlen ikke.

Anita Hauge kiggede det hele igennem igen, både FC Midtjyllands og Crystal Palaces oplysninger, men heller ikke anden gang matchede oplysningerne.
Uret tikkede mod lukning og dermed intet rekordstort salg.

I Dubai turde Claus Steinlein ikke ringe hjem, for han ville ikke forstyrre Anita Hauge i arbejdet.
Hun ringede nok, når der var godt nyt, tænkte han, mens han trippede sent om natten Dubai-tid.

Anita Hauge gav ikke op. Med Søren Hedegaard ved sin side gennemgik hun oplysningerne i TMS-systemet en tredje gang, og denne gang spottede hun afvigelsen, som var lille, men som forhindrede den historisk store handel i at blive gennemført.
Klokken et minut i lukketid lykkedes det – oplysningerne matchede, og handlen var gennemført.

I Dubai blev klokken et minut over transfervinduets lukketid. Den blev også tre minutter over, og Claus Steinleins telefon var stille.
Fem minutter efter transfervinduets lukning, var der et indgående opkald fra Anita Hauge – alt var i orden, oplyste hun, mens hun sammen med Søren Hedegaard tørrede sveden af panden.

Stor jubel i både Midtjylland og Dubai, og få minutter senere sad Claus Steinlein på et fly på vej mod Danmark.

I dag er Anita Hauges sidste arbejdsdag som sportslig koordinator og direktionssekretær hos FC Midtjylland, og ovenstående historie er bare et af utallige eksempler på, hvad hun har betydet for klubben.

Hun blev ansat i februar 2003, og siden dengang har hun været en loyal, ydmyg, flittig og højt skattet del af FC Midtjylland.

Tak for Sørloth-handlen og alt det andet, Anita – held og lykke med dine nye udfordringer.

FCM vs. FCN – 21. jul.