19.07.2017, 13:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: Getty Images

Steen Hessel udtræder af FCMs bestyrelse

Han har siddet i bestyrelsen siden begyndelsen, og efter 18 år i FC Midtjylland trækker Steen Hessel sig fra bestyrelsen, mens sponsoratet fra Hessel fortsætter

På et pressemøde den 6. april 1999 præsenterede Steen Hessel sammen med Johnny Rune et nyt visionært projekt under navnet FC Midtjylland. Igennem en periode på 10 år havde man i det midt- og vestjyske diskuteret den mulige fusion mellem ærkerivalerne Herning Fremad og Ikast fS, men det var først i 1999, at tiden var moden, og fusionen blev til virkelighed.

Siden den historiske dag i 1999 har Steen Hessel været dybt involveret i den enestående fortælling i dansk fodbold om FC Midtjyllands opstigning fra 1. division til kulminationen i 2015 som dansk mester og siden Europa League eventyret med sejre over Southampton og Manchester United. Han spillede desuden en afgørende rolle, da Matthew Benham i 2014 overtog aktiemajoriteten i FC Midtjylland og har siden siddet i bestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Hessel og FCM forlænger samarbejdet i tre år

Derfor er det også en begivenhedsrig epoke, der slutter, når Steen Hessel i forbindelse med næste generalforsamling officielt udtræder af bestyrelsen.

- Jeg har siddet i fodboldbestyrelser de sidste 25 år, og nu synes jeg, det er tid til, at andre må træde til.  FC Midtjyllands rejse har på alle måder været fantastisk, og det har været en stor ære at have været med til at påvirke den.

FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen lægger heller ikke skjul på, at Steen Hessel har haft enorm betydning for klubben.

- Jeg lærte rigtigt Steen at kende efter at Matthew Benham købte aktiemajoriteten i 2014, og det tog mig ikke lang tid at mærke hans passion for FC Midtjylland. Steen er en mand med sine meningers mod. Han stiller store og kontante krav til sine omgivelser, men man er aldrig i tvivl om, at det hele er drevet af en stor kærlighed til den klub, han selv var med til at skabe. Jeg ved, at jeg taler på vegne af hele regionen FC Midtjylland, når jeg siger, at uden Steen ville FC Midtjylland ikke være, hvor klubben er i dag, siger bestyrelsesformand i FC Midtjylland Rasmus Ankersen.

FCM vs. Apollon Limassol – 24. aug.