05.12.2016, 08:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Superliga CSR pulje hjælper Special Olympics til Sverige

Superligaens hovedsponsor Alka og samtlige Superliga klubber har oprettet en Alka Superliga CSR pulje, der bakker op om udvalgte sociale indsatser

Special Olympics spillerne Andreas og Jens – flankeret af TV3 Sport rapporter Joachim Boldsen – glæder sig over midlerne fra Alka Superliga CSR pulje og FC Midtjylland

For mange mennesker går livet ikke som planlagt, eller som man havde drømt om. Arbejdsløshed, sygdom, kulturelle og sociale udfordringer spiller ind på vores tilværelse. Fodbolden kan spille en aktiv rolle, når det gælder om at hjælpe disse mennesker fremad mod en ny og bedre tilværelse.

Derfor har Superligaens hovedsponsor Alka og samtlige Superliga klubber besluttet at gå sammen og oprette en Alka Superliga CSR pulje, der bakker op om forskellige sociale indsatser rundt om i landet.

I FC Midtjylland har man valgt at støtte klubbens Special Olympics-hold, fodboldhold for udviklingshæmmede. Udover andelen fra CSR puljen donerer FCM 2,50 kroner pr. tilskuer fra mandagens opgør mod OB.

Donation sender hold til Sverige
Donationerne gør en tur til Malmö Open i februar 2017 mulig. Malmö Open er en af Europas største indendørs sportsevents for handicappede.

Special Olympics træner Carsten Sjørvad fortæller

- Vi er utrolig glade og taknemmelige for donationerne. Vi har 40 fodboldspillere i alderen 11-48 år og satser på at stille med omkring 25 spillere i Sverige og deltage i A, C og D-rækken. Uden midlerne fra FC Midtjylland var en sådan tur ikke mulig. Mange af spillerne er ikke forvendte med udlandsrejser, så det bliver en kæmpe oplevelse, siger Sjørvad.

Lokale helte
Hos FC Midtjylland giver det god mening af støtte Special Olympics og turen til Sverige.

- Vi er stolte af at kunne gøre en forskel for vores lokale Special Olympics helte, siger Jacob Jørgensen, kommerciel direktør i FC Midtjylland.

- Fælles ture til sportsstævner er altid sjove. Og nu får FCM Special Olympics yderlig mulighed for at dyrke de venskaber og frirum, som fodbolden giver dem. Vi glæder os over at bakke op om denne sociale indsats, slutter FCM-direktøren.

FCM Special Olympics spiller tredje kamp i ALPI Cup i forbindelse med Superligaopgøret mod AGF. Denne gang gæster udviklingshæmmede fra Aarhus-klubben Lystrup Idrætsforening MCH Arena.

FCM vs. BIF – 29. okt.