Førsteholdet

Hvem er PFC Ludogorets Razgrad?

Torsdag begynder den europæiske sæson for alvor, når MCH Arena danner rammen om opgøret mellem FC Midtjylland og PFC Ludogorets Razgrad. Men hvem er de bulgarske gæster egentligt? Det kigger vi på i denne artikel.

15/09/21
Ulrik Forsom
Foto: FC Midtjylland

Det er et bulgarsk storhold der møder op i Herning torsdag aften. De har nemlig vundet det bulgarske mesterskab, ikke mindre end ti gange i streg. Ikke mindre imponerende er den bedrift i betragtning af, at holdet blot har været i den bedste bulgarske række i ti sæsoner.

Denne særlige bedrift skyldes ikke mindst Kiril Domuschiev, en lokal forretningsmand og mangemillionær, der i 2010 købte den daværende 2. divisionsklub PFC Ludogorets Razgrad. Han investerede massivt i holdet og var dermed medvirkende til den store succes klubben har oplevet i den hjemlige liga.

Klubbens historie går dog længere tilbage end 2010. Faktisk er klubben oprindeligt stiftet i den urolige sommer efter 2. verdenskrigs afslutning. De første mange år var dog ikke præget af succes og efter et par succesforladte fusioner gik klubben konkurs i 2005.

Klubben blev dog gendannet og efter oprykningen til den bedste række i 2010 har klubben altså vadet i succes. Ikke blot i hjemlandet, men også på den europæiske scene.

Et europæisk hold

PFC Ludogorets Razgrad har siden 2010 været deltager i Champions League gruppespillet i både 2014/15 og igen i 2016/17. Sidstnævnte sæson endte holdet med at slå sig videre fra gruppens tredjeplads og dermed komme videre til Europa Leagues knockoutkampe.

De tidobbelte bulgarske mestre har været i Europa Leagues gruppespil i de resterende fem sæsoner siden 2010 og årets gruppespil er dermed det sjette gruppespil på Europas næstbedste klasse.

Holdet bliver båret af en række dygtige spillere. Heriblandt er det især værd at fremhæve den bulgarske landsholdsspiller Kiril Despodov. Den offensive midtbanespiller har været storspillende i denne sæson med seks assists og to mål på tværs af turneringer og landskampe.

Foruden Despodov råder gæsterne også over den hollandske angriber Manu Elvis, der har imponeret med tre mål i tre kampe i denne sæson.

Generelt er det et meget internationalt hold som bulgarerne tropper op med. Faktisk tæller truppen ikke mindre end 15 forskellige nationaliteter.

Kort sagt kan det siges, at det på mange måder er et rutineret europæisk hold, der torsdag aften kommer til Herning.

Den danske vinkel

Det er tredje gang, at træner Dambrauskas Valdas’ mandskab møder et dansk hold. Det er faktisk anden gang de møder FC Midtjylland. De fleste midtjyske fans husker nok Junior Brumados scoring i Bulgarien i august 2020. Et mål der senere var medvirkende til at FC Midtjylland tog turen i det forjættede land i form af Champions League.

Ludogorets Razgrad har dog også mødt FC København. Det var i Europa Leagues ottendedelsfinale, hvor københavnerne hentede en samlet sejr på 2-1. Dermed har PFC Ludogorets Razgrad endnu ikke formået, at slå en dansk modstander ud af de europæiske turneringer.

Rigtig god kamp.

3F Superliga
søndag 26/9 kl. 14:00
FC Midtjylland FCM
Randers FC RFC
MCH Arena
Se kampinfo