10.08.2018, 10:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Alexander Scholz er nyt medlem af ulveflokken

Forsvarsspilleren skifter Club Brügge i Belgien ud med en femårig kontrakt hos de danske mestre.

Året er 2010, og Alexander Scholz debuterer som 17-årig på Vejle Boldklubs bedste mandskab - alle spår den stærke forsvarsspiller en stor karriere. Et år senere, med en frisk studenterhue på hovedet, vender han pludselig ryggen til livet som professionel fodboldspiller, vandrer i stedet to uger alene på Caminoen, hvorefter han flytter til Flensborg i Tyskland og tjener penge som arbejdsmand i et byggefirma.

I begyndelsen af 2012 rejser han med en rygsæk som eneste selskab til Indien, hvor han vandrer rundt i Himalaya-bjergene, og det er her, han genfinder lysten til topfodbold. Samt roen som menneske.

Han genoptager karrieren i islandske Stjarnan, bliver i december 2012 solgt til Lokeren i den bedste belgiske række – en klub som han blandt andet gør til pokalmester ved at score finalens eneste mål i 2014.

Det er en spiller med et atypisk karriereforløb, som nu stempler ind hos de danske mestre på en femårig kontrakt, men det er også en spiller, som utvivlsomt rummer mange og store kvaliteter – både som spiller og menneske.

- Vi glæder os meget over kontrakten med Alexander, for i ham får vi en dansk forsvarsspiller med en fin teknik og stor styrke i duelspillet, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen, som tilføjer, at handlen skal ses som et udtryk for, at FC Midtjylland er en klub, som slår til, hvis muligheden for at tilknytte en kvalitetsspiller byder sig.

Alexander Scholz, som via Lokeren og Standard Liége havnede i Club Brügge, er søn af Kent Scholz, som repræsenterede både Vejle Boldklub og Esbjerg fB i sin aktive karriere, og sine egne første fodbolderfaringer fik Alexander i Hedensted IF og siden Vejle Boldklub.

- Han er en vinder og en teamplayer, og jeg mener godt, vi kan være stolte af, at vi formår at hente en spiller af Alexanders kaliber fra en stor klub i udlandet, siger FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup, der blandt andet beskriver Alexander Scholz som en dygtig forsvarsspiller med gode visioner i det fremadrettede spil.

For den 25-årige forsvarsspiller handler skiftet til FC Midtjylland primært om, at han elsker at spille fodbold, og han valgte FC Midtjylland, fordi han ønsker at spille med om titler.

- At vinde betyder alt for mig, slår Alexander Scholz fast.

Han forventer, både af sig selv og sine holdkammerater, at der altid ydes 100 procent, og det er samtidig et vigtigt signal i forhold til de mange mennesker, som støtter klubben, siger Alexander Scholz.

- Sammenhold og fællesskab er afgørende parametre for mig, hvilket gælder i omklædningsrummet, på banen og i forhold til fansene. Det er noget af det allerbedste for mig, siger Alexander Scholz, som får trøje nummer 14 i FC Midtjylland.

Fakta
Alexander Scholz
25 år
Forsvarsspiller
Kontrakten med FC Midtjylland løber til den 30. juni 2023
Fodboldopvækst: Hedensted IF og Vejle Boldklub
Seniorkarriere: Vejle Boldklub, Stjarnan (Island), Lokeren (Belgien), Standard Liége (Belgien), Club Brügge (Belgien)
Landskampe for Danmark: Fire U19-landskampe og 14 U21-landskampe

FCM vs. EFB – 25. maj.

Køb billet