11.07.2020, 13:58 | Af: Morten Ambo | Foto: Getty Images

Artem Dovbyk solgt til Dnipro

FC Midtjylland har solgt den 23-årige angriber til SK-Dnipro 1 i Ukraine

Den ukrainske angriber Artem Dovbyk har underskrevet en aftale med SK-Dnipro 1 i hjemlandet, og forlader dermed FC Midtjylland efter to et halv år og 22 kampe.

- Der skal lyde en stor tak til Artem for indsatsen i FC Midtjylland. Vi er ærgerlige over, at det ikke blev til mere, men vi glæder os samtidig over at han nu får denne mulighed i Ukraine, fortæller sportschef Svend Graversen.  

Den ukrainske angriber spillede en rolle i mesterskabet i 17/18-sæonen, hvor han bl.a. scorede 3-2 målet i comebacket mod F.C. København, og var ligeledes med da FC Midtjylland hentede klubbens første pokaltitel efter finalesejr over Brøndby IF i 2019.

Opholdet i det midtjyske blev udfordret af en slem knæskade i sommeren 2018.  

- Artem var rigtig godt på vej, da han desværre blev ramt af en alvorlig knæskade i en kamp mod AaB i begyndelsen af sidste sæson. Derefter havde et langt forløb på sidelinjen, og skulle kæmpe sig tilbage. Der er ingen tvivl om hans potentiale, og vi håber, at han nu kan indfri det i Dnipro, siger Svend Graversen. 

Artem Dovbyk har i denne sæson været udlejet til SønderjyskE, hvor han står noteret for 18 kampe og to mål i 3F Superligaen, samt endnu en pokaltriumf. 

Held og lykke i fremtiden, Artem.