04.08.2018, 23:38 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Dobbelt målscorer i euforisk jubel

Skideballe i pausen hjalp, mener Rasmus Nicolaisen

I ugen op til lørdagens hjemmekamp mod FC Midtjylland, øvede Vejle Boldklubs bedste mandskab sig i dødbolde.

Oprykkerne vidste, hvad der ventede mod de danske mestre, men nu ved de også, at der er noget, man ikke kan øve sig på at modstå - nemlig anfører Jakob Poulsens højre fod samt pandebrasken på en lang, ung mand fra Aulum.

Rasmus Nicolaisen blev den helt store helt, da forsvarsspilleren med to stort set identiske hovedstødsmål vendte Superligaopgøret på Vejle Stadion. I første halvleg var værterne bedst og tog fortjent føringen på et straffespark fra Sousa, som Jesper Hansen ellers klarede i første omgang - desværre for FCM-keeperen røg bolden ud til Sousa igen, og så eksploderede Nørreskoven i jubel, da den vævre VB-angriber placerede riposten i nettet.

- Jeg har engang scoret to gange i en U17-kamp, men ellers er det nyt for mig, sagde Rasmus Nicolaisen efter et opgør, der blev lukket og slukket af den forhenværende Vejle Boldklub-spiller Mads Døhr Thychosen, som udnyttede en hurtig omstilling i kampens absolutte slutfase.

- Polle (Jakob Poulsen) laver det samme tegn ved de to hjørnespark, så jeg forsøger at slippe fri af min markering og komme ind i det farlige område tæt under mål, hvor jeg sætter af mellem deres zoner.

Efter den første scoring, som gav FCM udligningen til 1-1, var Rasmus Nicolaisen fokuseret på at få fat på bolden og få gang i spillet igen - der var naturligvis jubel - men den blev endnu mere euforisk efter scoring nummer to.

- Der handlede det bare om at fejre det med vores fantastiske fans, sagde Rasmus Nicolaisen, som kaldte FCM's første halvleg for rædselsfuld.

Derfor var skideballen i pausen fra cheftræner Jess Thorup helt på sin plads ifølge FCM-forsvareren, og udtrykket blev bedre i anden halvleg.

- Vejle har to kvalitetsangribere i Sousa og Louati, og de gjorde det svært for os inden pausen, men som hold fik vi heldigvis bedre fat på tingene i de sidste 45 minuttter, sagde Rasmus Nicolaisen.

Dermed kom der tre vigtige point med i bussen mod Midtjylland, mens et ellers velspillende Vejle-mandskab stod slukøret tilbage og givetvis skumlede en del over ham den lange, unge mand fra Aulum.