26.08.2016, 11:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

FCM-fan: Viborg-derby er sæsonens største kamp

Kampen mod Viborg er mere end en fodboldkamp. Det kan den trofaste FC Midtjylland-fan Kenneth Ørggaard Hansen skrive under på

Når Kenneth Ørgaard Hansen får sæsonens kampprogram, kigger han som det første ned over listen efter datoen for Viborg-kampen. Så sætter han et stort kryds i kalenderen, for denne dag er fredet.

- Viborg-derby er den kamp på hele året, jeg ser allermest frem til, så her kommer familie og andre aftaler i anden række.

LÆS OGSÅ: Et ægte derby

Kenneth Ørgaard Hansen, bedre kendt som ’Brylle’ blandt ulvefansene, er trofast at finde på tribunerne, når FC Midtjylland er i kamp, og søndagens opgør er ikke en undtagelse.

- Der er en helt speciel stemning omkring det midtjyske derby. Til udekampen kan man allerede mærke det i bussen, når vi kører ind i Viborg. Der er en anden atmosfære, og folk klapper i hænderne og råber ’nu er det sgu Viborg’, siger Kenneth Ørgaard Hansen og tilføjer kækt

- Når Viborg endelig er i Superligaen vel at mærke.

Historisk derby-sejr
Èn kamp står over alle andre, når Kenneth Ørgaard Hansen kigger tilbage i derby-historien. Kampen med den lyngfarvede mur. Et massivt opbud af lillaklædte tilskuere prydede en propfyldt udetribune. Her havde de ettusinde FC Midtjylland-fans fået tildelt en lilla T-shirt med påskriften ’Opvokset af Hedens muld. Hedens Drenge’.

- Som vi stod der på udebanetribunen, følte vi os som hjemmeholdet. Vi tilskuere havde en fantastisk fest, og kampen havde alt, hvad et derby skal indeholde. Jeg husker et ærgerligt rødt kort i anden halvleg, men heldigvis er Jeppe Curth der med to vigtige scoringer, og vi hiver sejren hjem.

SE OGSÅ: Gense højdepuntkerne fra det dramatiske og højintense derby

På søndag bliver der skrevet endnu et kapitel i derby-historien, når FC Midtjylland møder Viborg FF på udebane. Der er kick-off kl. 20.00 på Energi Viborg Arena. 

FCM vs. EFB – 25. maj.

Køb billet