8

Midtbanespiller

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart
Nationalitet Holland
Fødselsdag 11.02.1983
Højde 176cm

Det hollandske verdensnavn kom til FC Midtjylland i sommeren 2016 fra spanske Real Betis. Foruden disse mandskaber har Rafael van der Vaart lutter store klubber på CV'et.

Efter at være opfostret i Ajax' talentfabrik fik han i foråret 2000 sin debut for Amsterdam-klubben som bare 17-årig, da holdet spillede 1:1 mod FC Den Bosch i Æresdivisionen. Siden seniordebuten tog det unge stortalents karriere hurtigt fart, og allerede året efter repræsenterede han for første gang det hollandske A-landshold.

>>> KØB RAFAEL VAN DER VAARTS SPILLETRØJE HER >>>

I 2005 rykkede Rafael van der Vaart til Hamburger SV, hvor han for alvor fik stjernestatus på verdensplan. Efter tre sæsonener i det tyske bød selveste Real Madrid sig til, men den hollandsk-spanske playmaker fandt aldrig helt det spil i den spanske hovedstadsklub, som begge parter havde håbet. I sommeren 2010 drog van der Vaart videre til England og blev en stor profil i Tottenham og Premier League, før han i sommeren 2012 returnerede til HSV, hvor han tidligere havde nydt sin allerbedste fodboldår. Herfra tog 'Rafa' i 2015 til Real Betis, hvor store dele af sæsonen dog blev spoleret af skader. I starten af august måned 2016 skrev den teknisk velfunderede midtbanespiller under på en to-årig aftale med FC Midtjylland, og debuten kom knap tre uger senere i en udekamp mod Viborg FF.

På landsholdsplan har Rafael van der Vaart repræsenteret Holland hele 109 gange med 25 mål til følge. I 2010 var han en del af det hollandske nationalmandskab, der ved VM i Sydafrika tabte finalen mod Spanien. Trods nederlaget kalder midtbanekreatøren selv finaledeltagelsen for det største øjeblik i en ellers stor karriere.

Fulde navn:
Rafael Ferdinand van der Vaart

Favoritben:
Venstre

Favoritposition:
Offensiv midtbane

Spidskompetencer:
Pasningsspil, teknik, kølighed med bolden, overblik

Klubhistorik:
AFC Ajax Amsterdam -> Hamburger SV -> Real Madrid -> Tottenham Hotspur -> Hamburger SV -> Real Betis -> FC Midtjylland

 

Superliga 2017-2018
Kampe 2
Mål 0
Gulekort 0
Rødekort 0
I alt for FCM
Superliga kampe 17
Andre kampe (pokal + uefa) 3
Kampe total 20
Mål i alt
UEFA 2017-2018
Kampe 0
Mål 0
Kort 0 0
Rafael van der Vaart
Nationalitet Holland
Fødselsdag 11.02.1983
Højde 176cm

FCM vs. AAB – 29. apr.

Køb billet

Tilmeld dig FCM nyhedsbrev og få alle nyheder direkte i din inbox