1:1
AGF AGF
T. Bech (83")

Sejren fravristet til slut

Ola Brynhildsen scorede i sin debut, men AGF udlignede kort før slutfløjt. Dermed delte de to hold pointene i en tempofyldt kamp på MCH Arena.

Søndag fandt det 58. møde i historien mellem FC Midtjylland og AGF sted. Med fra start for midtjyderne var to debutanter i form af Mads Bech Sørensen og Ola Brynhildsen, som begge blev hentet til klubben på transfervinduets Deadline Day.

Værterne startede bedst, og kort inde truede Juninho med et spark efter en nedfaldsbold. Peacock-Farrell i AGF-buret afværgede dog situationen på forholdsvis sikker vis.

Med 27 minutter på stadionuret indtraf den første scoring. En velspillende André Rømer erobrede bolden lige foran gæsternes felt, og herefter havnede læderkuglen hos Cho Gue-sung, som alene foran mål spillede Ola Brynhildsen helt fri foran kassen. Nordmanden eksekverede sikkert.

1-0 – og en debutantscoring fra den nye 9’er.

Mere skete der ikke i en 1. halvleg, hvor Thomas Thomasbergs tropper havde leveret en flot arbejdsindsats, matchet AGF’s energi og fået netmaskerne til at blafre en enkelt gang.

Det hvidklædte udehold startede 2. halvleg bedre, og efter 50 minutter kanonerede Patrick Mortensen et langskud på overliggeren. Heldigvis gik bolden tilbage i spil. En midtjysk forskrækkelse, som ikke fik konsekvenser.

Trods et aarhusiansk overtag fik Ola Brynhildsen efter en times spil scoret endnu en gang. I det her tilfælde var den norske landsholdsangriber dog offside, og efter et længere VAR-tjek blev dommen endeligt bekræftet.

Med et kvarter igen tilkæmpede Cho Gue-sung sig en kæmpe chance. Den sydkoreanske landsholdsangriber tæmmede bolden i det lille felt, inden han på akrobatisk vis flugtede kuglen få centimeter over målrammen.

Trods et moderat FCM-overtag udlignede AGF med 83′ på stadionuret. Tobias Bech udnyttede klumpspil i feltet, steg til vejrs og stangede kuglen ind bag Jonas Lössl til 1-1.

Indskiftede Darío Osorio var tæt på at stjæle bolden fra Peacock-Farrell kort før tid, men den nordirske keeper fik med nød og næppe afværget en situation, der kunne have gået helt galt og bragt de tre point tilbage i midtjyske hænder.

Det sidste søm blev aldrig banket i kisten, og dermed måtte det sortklædte hjemmehold nøjes med et enkelt point på en aften, hvor tre styks var indenfor rækkevidde.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Adam Gabriel, Mads Bech Sørensen, Juninho, Paulinho, Oliver Sørensen, Emiliano Martínez, André Rømer, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Charles (68′), Franculino Djú (76′), Armin Gigovic (76′), Darío Osorio (86′), Nikolas Dyhr (86′).