Akademiet

Skandinaviens bedste fodboldakademi

På Akademiet er målet at udvikle de dygtigste fodboldspillere og samtidig skabe hele mennesker med et stærkt fundament for fremtiden.

Masser af store navne har fået sin fodbolduddannelse på Akademiet i FC Midtjylland – og flere udlever i dag drømmen som professionel fodboldspiller på de største scener i udlandet. Listen indeholder bl.a. Simon Kjær, Pione Sisto, Joakim Andersen, Mikkel Duelund, Rasmus Nissen Kristensen, Erik Sviatchenko, Victor Fischer, Jonas Lössl og Paul Onuachu.

I den danske U19-liga har FC Midtjylland vundet fem danske mesterskaber de seneste 10 år, og samtidig har deltagelsen i UEFA Youth League givet international anerkendelse over flere sæsoner med sejre over europæiske storklubber som Manchester United, AS Roma og Atlético Madrid. Flere gange har Akademiet markeret sig blandt de bedste otte hold i Europa.

Ud over at skabe dygtige fodboldspillere med en robusthed til at præstere i internationale sammenhænge, så har det fra Akademiets start i 2004 været et ufravigeligt mål at skabe hele mennesker – derfor prioriterer FC Midtjylland altid at sikre den rette balance mellem fodbold, skole og sociale relationer, så hver spiller på Akademiet får det stærkeste fundament for fremtiden.

Værdierne på Akademiet i FC Midtjylland er forankret i at få hver enkelt fodboldspiller til at lykkes som menneske.

Siden 2004 har FC Midtjyllands akademi bevist sig gennem enestående resultater. Men vi måler os ikke kun i resultater. Langt fra. Vi måler os i evnen til at skabe hele mennesker.
Flemming Broe
Akademichef, FC Midtjylland

Akademiet i tal

Akademiet har siden starten i 2004 udviklet spillere på højeste niveau og leveret spillere til både Superligaen og diverse landshold.

22
Spillere har fået debut på diverse A-landshold
72
Spillere har fået debut på Superliga-holdet
121
Spillere har fået debut på diverse U-landshold
2
Gange har U19 spillet kvartfinale i Youth League