0:1
BIF Brøndby IF
N. Vallys (82")

Sen scoring ødelagde hjemmebanestimen

I en tæt, taktisk affære – og trods et skud på overliggeren undervejs i 2. halvleg – trak FC Midtjylland det korteste strå og tabte 1-0 til Brøndby.

Før kampen blev der sagt farvel til Matthew Benham, som efter ni år som ejer af FC Midtjylland, forleden solgte sin aktiemajoritet til HEARTLAND. På et fyldt MCH Arena modtog englænderen en velfortjent hyldest, inden det blev annonceret, at han bliver æresmedlem af klubben.

Thomas Thomasbergs tropper startede kampen ved at lægge et højt tryk på gæsterne, og det resulterede i et tilkæmpet frispark på feltkanten efter få minutter. Aral Simsir forsøgte sig, men skuddet gik få centimeter forbi aluminiumsstængerne.

Med tyve minutter på stadionuret brillierede indskiftede Júnior Brumado, der var kommet tidligt på banen som erstatning for Cho Gue-sung. Med en fiks vending snørrede brasilianeren det vestegnske forsvar, inden han sendte Kristoffer Olsson i dybden. Kun en god parade fra Thomas Mikkelsen i gæsternes bur fraveg et åbningsmål.

Kort tid efter ville Brøndby også lege med, da Ohi Omoijuanfo forsøgte sig fra distancen. Skuddet gik dog et stykke over Jonas Lössls bur.

I 1. halvlegs slutfase brød Charles igennem på siden. Den brasilianske midtbanespiller vikarierede på højre wingback, og her kom han i en fordelagtig position, inden han sendte bolden ind til en fri Franculino Djú. Modsat midtugen manglede skarpheden hos den 19-årige angriber, der ikke formåede at dirigere bolden i kassen.

Der var ikke gået mange minutter, fra spillerne havde færdiggjort pausesnakken, til FCM-offensiven igen bed fra sig. Denne gang afsluttede Aral Simsir tørt på en nedfaldsbold, og kuglen strøg direkte på overliggeren. Kort tid efter var Júnior Brumado også tæt på via et hovedstød.

Selvom Brøndby ikke for alvor havde været farlige i 2. halvleg, satte gæsterne kniven ind med ti minutter igen. Nicolai Vallys modtog en bold i det lille felt, og sådan en chance misser offensivspilleren i øjeblikket ikke. Med et tørt, fladt skud udplacerede han Jonas Lössl. 0-1.

Júnior Brumado var tæt på at udligne med et flot langskud kort før tid, men udligningen indtraf aldrig. Dermed sluttede FC Midtjyllands fine hjemmebanestime på ni kampe som ubesejrede.

Allerede torsdag triller bolden igen, når der venter et vigtigt europæisk slag mod Legia Warszawa, og her får holdet nok en gang brug for fantastisk støtte fra et tætpakket MCH Arena.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Oliver Sørensen, Juninho, Paulinho, Charles, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Nikolas Dyhr, Franculino Djú, Aral Simsir, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Júnior Brumado (20′), Edward Chilufya (57′), Iver Fossum (57′), Armin Gigovic (75′).