Førsteholdet

Capellas: Atmosfæren vil give os energi

Albert Capellas mødte onsdag pressen forud for morgendagens Europa League-kamp mod Feyenoord på De Kuip i Rotterdam. Den catalanske cheftræner forventer et tæt opgør mellem to hold, som ønsker at spille fremad.

12/10/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Torsdag venter et stort europæisk opgør, når FCM indtræder De Kuip – en arena med plads til over 51.000 tilskuere.

– Det bliver fantastisk at spille på det her stadion med så mange tilskuere og en så intens atmosfære. Det er noget, vi ser frem til, og det er det, vi kæmper for. Hvis vi vil være med på det her niveau, skal vi kunne håndtere at spille sådan et sted. Jeg tror på, at det kan give energi i vores favør, sagde Albert Capellas på dagens pressemøde og fortsatte:

– Jeg synes, Feyenoord er et godt hold. I morgen forventer jeg, de vil være aggressive og forsøge at lægge pres på os fra start. De vil gøre alt for at få tilskuerne med dem.

– Men det her er fodbold, og vi vil forsøge at løse opgaverne gennem vores måde at spille på. Jeg forventer en meget tæt kamp mellem to hold, som ønsker at spille fremad.

Seneste opgør mellem de to mandskaber endte 2-2. Præcis en uge efter står holdene over for hinanden igen, og Albert Capellas forventer nok en gang en intens fodboldkamp.

– Begge hold vil komme til at gå efter at score hurtigst muligt, fordi hvis du scorer det første mål, har du en god chance for at vinde kampen. Det bliver en interessant kamp for seerne, hvor begge hold vil komme frem til chancer. Det stiller store krav til os i begge ender af banen.

– Du kan ikke presse højt en hel kamp. Nogle gange er det nødvendigt at trække vejret, og der vil komme faser, hvor et af holdene er nødt til at falde tilbage.

Alle spillere bliver vigtige

Midtjyderne er inde i et hårdt program med få dages kamppause. Den 55-årige cheftræner satte under pressemødet ord på vigtigheden af hele truppen.

– Vi spiller en masse kampe, og ofte har vi kun tre dages pause. Derfor er vi indimellem nødt til at rotere i holdet og prøve at finde det bedste mandskab afhængig af modstanderen.

100 kampe i Europa: En tur ned ad Memory Lane

– Nogle gange er pladsen i bagrummet, nogle gange er pladsen ude i siden. Vi ser på, hvordan vi kan få den største fordel, ligesom vi ser på, hvor spillerne er fysisk og mentalt. Men det handler ikke blot om, hvordan du starter kampen. Nogle gange er det lige så vigtigt, hvordan du slutter kampen.

– Det kan være lige så godt at benytte en bestemt spiller i de sidste 20 minutter. For mig er alle spillere vigtige, og ofte er der endnu mere plads i slutningen af kampene, sagde Albert Capellas.

Torsdagens opgør mellem FCM og Feyenoord skydes i gang kl. 18.45.