Førsteholdet

Nedslagspunkter fra pressemødet

Albert Capellas og Anders Dreyer mødte onsdag pressen forud for morgendagens hjemmekamp mod Feyenoord i Europa League. Læs de vigtigste nedslagspunkter fra pressemødet nedenfor.

05/10/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Både Albert Capellas og Anders Dreyer har en fortid i hollandsk fodbold. Førstnævnte som assistenttræner i Vitesse fra 2010-2014, mens sidstnævnte tørnede ud for Heerenveen i en halvårig periode i 2019/2020-sæsonen.

– Endnu engang møder vi et stærkt hold. Det er et af de bedste hold i Holland, som har masser af erfaring i Europa. Det bliver overhovedet ikke nemt, sagde Albert Capellas til onsdagens pressemøde og fortsatte:

– Jeg har været i Holland i fire år og kender Feyenoords karakter. Deres akademispillere har en speciel karakter, og vi skal levere et højt niveau, hvis vil vil have en chance for at slå dem. Vi gjorde det mod Lazio, og nu skal vi bevise det igen.

Bach Bak før Feyenoord-møde: I Holland betyder fodbold alt

Anders Dreyer supplerede:

– Hollandsk fodbold er kendt for at være offensivt, og mange hold spiller 4-3-3. Da jeg spillede dernede, oplevede jeg, hvordan de hollandske backs altid kommer med frem.

En stærk modstander

– De har mange gode spillere, og kan både kombinere og spille mellem linjerne. Der er mange gode spillere på Feyenoords hold, og de har flere forskellige facetter i deres angrebsspil. Jeg vil ikke pege en spiller ud hos dem, fordi de har så mange spillere af høj kvalitet.

– Det bliver en virkelig spændende aften, og tilskuerne kan forvente en god kamp mellem to stærke mandskaber, sagde Albert Capellas.

Anders Dreyer spåede dernæst en tæt kamp i en gruppe, hvor alle kan slå hinanden.

– Alle europæiske kampe er nøglekampe, og vi kan se, det er en gruppe, hvor alle kan slå alle. Kampene lever deres eget liv, og lige nu er det svært at spå om, hvem der er favorit til at blive 1’er og 2’er i gruppen, sagde Anders Dreyer.

Gode takter skal fortsætte

– Lazio-kampen gav os et godt boost, men vi kan faktisk se helt tilbage på Nordsjælland-kampen, hvor vi scorer i det 100. minut, som var med til at give os et løft. At vi så kunne gøre det mod Lazio og FCK på hjemmebane og dernæst et point mod Viborg – hvor vi burde have fået mere med – viser at vi står godt rustet, sagde Anders Dreyer og fortsatte:

– Det er europæisk fodbold, og derfor skal vi lukke af nede bagi og være effektive, når vi får chancen i den anden ende. Vi skal fortsætte det kreative spil, vi har vist på den sidste tredjedel, siden Albert kom til.

Albert Capellas talte også om holdets udvikling.

– Jeg er meget glad for mange af de ting, vi har forbedret os på. Jeg kan se, at vi i hver eneste kamp udvikler os i vores måde at være kompakte på, ligesom spillerne bliver mere og mere bevidste om, hvad de skal gøre.

– Selvfølgelig er det ikke perfekt, og der er altid momenter i kampene, som vi kan gøre bedre. Vi lærer af hinanden, og hver eneste kamp forsøger vi at levere endnu bedre. Det er ikke en lineær proces, og der vil altid være op- og nedture. Vi har alle følelsen af, at vi bevæger os fremad.