0:2
Júnior Brumado (4")
V. Lind (88")

FCM sejrer i undertal mod SønderjyskE

FC Midtjylland vandt fredag aften 2-0 i Haderslev. Junior Brumado nettede hurtigt, men blev også udvist efter blot en halv time. Alligevel blev sejren kørt hjem, hvor Victor Lind scorede et regulært drømmemål kort før tid.

For første gang i et halvandet år skulle FC Midtjylland spille på udebane foran medrejsende midtjyske fans.

Det foregik i Haderslev, hvor 750 FCM-fans var mødt op for at støtte holdet mod SønderjyskE i fredagens tidlige 3F Superliga-kamp.

Kl. 17.30 blæste dommeren opgøret i gang, hvor følgende 11 spillere stillede op i den efterhånden sædvanlige 3-4-3-formation.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Evander, Raphael Oneydika, Anders Dreyer, Gustav Isaksen, Junior Brumado.

De medrejste fans i Haderslev skulle blot vente tre minutter, før de kunne fejre et FCM-mål. Evander vandt bolden højt på banen og fandt Anders Dreyer, som hurtigt spillede en fri Junior Brumado i feltet.

Herfra var det ingen sag for den brasilianske angriber at lægge bolden til rette for venstrefoden, som han sendte bolden i nettet med. En regulær drømmestart.

Den gode indledning blev efterfulgt af en lidt mere rodet periode, hvor de to hold primært lagde deres energi i dueller midt på banen. Netop i en duel fik Dion Cools et slag så kraftigt, at han måtte lade sig udskifte efter et kvarters spil. I hans sted kom Nicolas Madsen på banen i midterforsvaret.

Endnu en hård nærkamp førte til opgørets næste højdepunkt, da stadionuret rundede 30 minutter. Junior Brumado blev nemlig udvist efter en højt løftet ben, der ramte en SønderjyskE-spiller med for stor kraft. Der var intet ondsindet fra Brumado, men brasilianeren havde ikke set sin modstander.

Nu var det altså 10 mod 11 for FC Midtjylland, og i første omgang drejede det sig om at komme til pause med føringen i behold.

Det lykkedes uden alvorlige problemer i defensiven, hvor Jonas Lössl udstrålede stor sikkerhed i sine indgreb. Derfor stod der 1-0 til FCM, da dommeren fløjtede til pause.

SønderjyskE havde dog bidt fint fra sig efter 1-0-scoringen og var i mange perioder ovenpå rent spillemæssigt. Med undertallet in mente ville 2. halvleg kræve en stærk præstation af FC Midtjylland.

Første chance efter pausen tilfaldt SønderjyskE, hvor den tidligere FCM’er Rilwan Hassan misbrugte en kæmpe mulighed tæt under mål.

I den anden ende brød Anders Dreyer godt igennem fra højre side, men han måtte se sin afslutning blokeret og derfor fortsat 1-0 til FCM efter 55 minutter.

En håndfuld minutter senere var Dreyer endnu tættere på, da han efter godt kontrasamarbejde med Isaksen, ramte overliggeren med et afrettet skud fra kanten af feltet.

På trods af undertallet var FC Midtjylland altså fint med i den første halvdel af 2. halvleg, mens SønderjyskE kun havde haft den ene chance til Hassan.

Fem minutter før tid var Awer Mabil tæt på at afgøre kampen, men hjemmeholdets målmand holdt for en stund SønderjyskE inde i opgøret.

Det var lige indtil det 88. minut, hvor Victor Lind bragede et langskud ind i det lange hjørne. Den unge angriber modtog bolden på et kort hjørnespark og tog chancen langt udefra med stor succes.

Bolden endte i netmaskerne. Det var Linds første scoring i FCM-trøjen, og dermed blev det 2-0 til FC Midtjylland.

Sådan endte kampen også i Haderslev, som FC Midjylland-lejren altså kunne køre hjem fra med tre lune point i bagagen. En moden og stærk indsats over hele linjen gjorde, at undertallet aldrig blev udslagsgivende, og sejren måtte siges at være ganske fortjent.

Nu har FC Midtjylland en hel uge til at forberede sig på næste opgave, som er på fredag hjemme mod Silkeborg.