Førsteholdet

Bach Bak: Skarpheden var helt vanvittig

En tilfreds Kristian Bach Bak sætter ord på sejren over AGF og gør status over den første halvdel af grundspillet, hvor holdet har hentet imponerende 27 ud af 33 mulige point.

04/10/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland skulle blot bruge en halv time på at sætte AGF fuldstændig til vægs. Tre scoringer af Junior Brumado og en enkelt af Paulinho sørgede for 4-0 på måltavlen efter 30 minutter søndag eftermiddag på MCH Arena.

– Skarpheden var helt vanvittig i dag – især fra Brumados side selvfølgelig. Jeg kan ikke lige huske, hvornår vi sidst havde en, som lavede hattrick, og det er bare altafgørende at have skarpe angribere, siger assistenttræner Kristian Bach Bak efter slutfløjtet mod AGF.

Det seneste hattrick af en spiller i FCM-trøjen var tilbage i oktober 2018, da Paul Onuachu lavede tre mål i samme kamp mod FC Nordsjælland.

Denne gang var det altså Junior Brumado, som noterede sig for et hattrick. Scoringerne faldt i et par lynhurtige kontraangreb, hvor de midtjyske spillere var skarpe i løbene, beslutningerne og afslutningerne.

– Vi blev kun farligere af, at vi fik et tidligt mål, fordi vi kunne stå lidt lavere og slå nogle giftige omstillinger. Alle målene kom på bagkant af en omstilling, og det var fedt at se spillerne eksekvere de angreb så godt, siger Bach Bak og opsummerer med et smil:

– Det er altid dejligt med en storsejr på hjemmebane foran vores fans.

Stærk første tredjedel i sæsonen

Sejren over AGF var FC Midtjyllands fjerde sejr på stribe i 3F Superliga, som nu er halvvejs i grundspillet. Her har FCM hentet 27 ud af 33 mulige point.

Hvordan lyder den pointtotal i dine ører?

– Det er selvfølgelig et sindssygt godt pointsnit. Det er faktisk først nu, hvor jeg lige hører det, at jeg kommer til at tænke på det. Vi er jo bare inde i en rytme, hvor der er kampe hele tiden, så man når ikke altid lige at kigge på tabellen og hvor mange point, vi har, lyder det fra Bach Bak.

Bach Bak og resten af FCM-lejren er nu ude af en hektisk periode med seks kampe på bare 17 dage, hvor det er blevet til tre sejre i ligaen, pokalavancement og ét point i to Europa League-kampe.

– Der er hele tiden ting, der skal forbedres, og det er det, vores daglige fokus ligger på. Vi tænker bare på, hvad vi kan gøre bedre til næste kamp. Det lykkedes vi med i dag (i går, red.), uddyber han.

At der er spillet 11 kampe i ligaen betyder samtidig, at sæsonens første tredjedel er overstået, og Bach Bak satser på at fortsætte de lovende takter.

– Alle de ting, som vi havde snakket om efter Braga-kampen, var forbedret 100 procent. Vi har en gruppe, som hele tiden forbedrer sig og lægger på. Vi satser selvfølgelig på, at kampen mod AGF er et udtryk for, hvor vi er på vej henad, og så ser det positivt ud, siger assistenttræneren.

Landsholdsperiode forude

Nu er det igen blevet tid til landsholdssamlinger rundt omkring i verden, og derfor er der to uger til, at FC Midtjylland igen skal i aktion. De spillere, som ikke er udtaget til landsholdet, får dermed mulighed for at holde lidt fri omkring den kommende weekend.

– Der er nogle, som får mulighed for at få et pusterum, men mange af de unge er også med landsholdet, så det er ikke ens for alle spillerne, fortæller Bach Bak.

Landskampsperioden giver ligeledes mulighed for flere træningspas med høj intensitet i forhold til uger, hvor holdet har to kampe.

– Vi har ikke et specielt fokus på træningsbanen i de kommende uger, men der er hele tiden små ting, som kan forbedres. Vi skal arbejde videre med vores organisation, og hvordan vi kan holde momentum i kampene, men det er sådan set lige meget, om det er i en landskampspause eller ej, afslutter Kristian Bach Bak.