1:2
E. Chilufya (2")
J. Andersson (10")

FCM sejrer i Aalborg efter drømmestart

To tidlige mål af Chilufya og Andersson hjalp FC Midtjylland på vej til en 2-1-sejr mod AaB. Sejren betyder, at FCM nu blot har et point op til FCK på førstepladsen.

Søndag aften var FC Midtjylland igen i aktion i Mesterskabsspillet, hvor det gjaldt kampen mod AaB på udebane.

Kort før kampstart kl. 18.00 var der stor jubel blandt de 650 medrejsende FCM-fans. FCK indkasserede nemlig et mål i overtiden og spillede uafgjort med Brøndby. Dermed kunne FCM hale to yderligere point ind på FCK i toppen af tabellen.

Det krævede en sejr, hvilket følgende mandskab blev sendt på banen fra start for at skaffe.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Max Meyer, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

Bo Henriksens tropper fik en regulær drømmestart på det solbeskinnede Aalborg Portland Park. Inden der var gået to minutter, lå kuglen nemlig i netmaskerne, efter Edward Chilufya havde trykket hammeren af.

Den zambiske kantspiller modtog bolden efter godt sammenspil af Isaksen og Dreyer, og han kvitterede med en flot afslutning, der gjorde det til 1-0.

Bare otte minutter senere var det Joel Andersson, der lavede en flot afslutning. En kontraangreb gjorde ondt på AaB-forsvaret, som kun kunne se til, da den svenske wingback med et velplaceret fladt spark sørgede for 2-0 på måltavlen.

Den suveræne midtjyske start blev afløst af en mere lige kamp, hvor AaB var mest på bolden. Til gengæld var FCM giftige på kontraangreb med de tre forreste i hopla.

Hjemmeholdet kom tæt på en reducering på et langskud, der traf stolpen, men ellers var de ikke for alvor farlige i første halvleg, som sluttede 2-0 til FCM.

Det blev de til gengæld i anden halvleg, hvor de reducerede efter lidt mere end en times spil. Iver Fossums hjørnespark sejlede direkte i mål og bragte spændingen tilbage i opgøret.

Gustav Isaksen var tæt på at lave det perfekte modsvar, da han endnu engang voldte problemer for modstanderne, som han satte af på stribe. I denne situation ramte hans afslutning desværre stolpen.

Kort efter var Dreyer og Døhr begge tæt på at score, og FC Midtjylland overtog i denne periode styringen på kampen, der stille og roligt nærmede sig sin afslutning.

AaB formåede aldrig at lægge pres på til sidst, og især Brumado burde have lukket opgøret endegyldigt, men i sidste ende sluttede det hele 2-1 til FCM.

Sejren betyder, at FCM nu blot er et enkelt point bag FCK i toppen af tabellen. Der resterer tre runder i 3F Superliga, hvor den næste er på torsdag. Her gæster Brøndby MCH Arena kl. 20.00.