SIF Silkeborg IF
N. Helenius (17")
N. Helenius (94")

FCM slår Silkeborg efter stærk anden halvleg

Isaksen, Chilufya og Evander sørgede for, at FC Midtjylland vendte 0-1 i pausen til en sejr på 3-2.

Mandag aften indledte FC Midtjylland Mesterskabsspillet med en hjemmekamp mod naboerne fra Silkeborg IF.

Her gjorde Anders Dreyer comeback i FCM-trøjen, mens David Ousted fik sin første kamp fra start i det midtjyske bur. De blev flankeret af følgende holdkammerater.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Anders Dreyer, Marrony, Junior Brumado.

De første minutter var præget af et tungt FCM-pres, men det varede ikke ved. I stedet kæmpede hjemmeholdet med at sætte angreb sammen, og i stedet tog Silkeborg føringen ved Nicklas Helenius i det 17. minut.

Efter 26 minutter var FC Midtjylland for alvor farlige for første gang. En nedfaldsbold dumpede ned foran Anders Dreyer, som halvflugtede bolden tæt forbi mål. To minutter senere var opskriften den samme, da Marrony fik chancen i feltet, men hans afslutning blev reddet.

Endnu tættere var det i det næste angreb, hvor Anders Dreyer ramte overliggeren på et ellers flot langskud. Det trak i disse minutter op til en udligning, men tættere på kom FCM ikke før pausen. 0-1 efter en halvleg med manglende kvalitet i mange situationer.

Det gjorde der til gengæld ikke på den anden side af pausen, hvor trænerteamet foretog to udskiftninger. Edward Chilufya og Gustav Isaksen kom på banen, og de skulle kun bruge et minut på at skabe udligningen.

Chilufya sendte en bold i panden på Isaksen, som headede bolden i mål. Et kvarter senere var det Chilufyas tur til at være i målscorerens rolle, da han brød igennem i venstre side af feltet og udplacerede målmanden i det korte hjørne.

2-1 og kampen var vendt på hovedet med en halv time igen. Det blev endnu bedre efter 75 minutter, da Evander med et sandt perlemål gjorde det til 3-1. Brasilianeren trykkede af langt udefra og overlistede keeperen.

Dybt inde i overtiden reducerede Nicklas Helenius til 3-2. Mere blev det ikke til, og derfor snuppede FC Midtjylland en sejr på 3-2 og tre vigtige point, som sættes ind på kontoen i toppen af tabellen.

Næste kamp er på søndag, når det gælder topbraget mod F.C. København i Parken.