Førsteholdet

Oliver Sørensen udlejes til HamKam

Den 20-årige midtbanespiller spiller resten af året i norske HamKam, som han skifter til på en lejeaftale.

31/03/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Han har været en profil i adskillige udgaver af UEFA Youth League og står noteret for ti førsteholdskampe i en alder af 20 år.

Nu skal Oliver Sørensen tage det næste skridt i sin udvikling gennem et lejeophold hos HamKam, som netop er rykket op i Eliteserien, i resten af 2022.

– Oliver er på et stadie i sin udvikling, hvor han har brug for kontinuerlig spilletid på seniorniveau. Det får han mulighed for i HamKam, hvor han skal ind og vise sig frem i Eliteserien. Vi tror på, at han kan tage det næste skridt og komme tilbage i en stærkere udgave, siger sportschef Svend Graversen.

– Vi har fortsat en stor tro på, at Oliver kan få sit endelige gennembrud i FCM. Lige nu er konkurrencen på midtbanen i vores trup stor, så en udlejning til et hold i den bedste norske række er en rigtig god løsning. Vi glæder os til at følge med i hans udvikling, tilføjer Svend Graversen.

Oliver Sørensen begyndte på FCM Elitefodboldskole som 13-årig, inden han to år senere startede på akademiet i 2017.

Allerede som andetårs U17-spiller var midtbaneslideren en profil på U19-mandskabet i 18/19-sæsonen, hvor han var med til at slå blandt andre Roma og Manchester United og sende FCM i kvartfinalen i Youth League for første gang.

Han fik debut på førsteholdet i juni 2020, inden han en måned senere bar anførerbindet, da U19-holdet igen stod i kvartfinalen i ungdommens pendant til Champions League.

Sidste forår var Oliver Sørensen udlejet til FC Fredericia, og nu er det altså de norske oprykkere fra HamKam, som får glæde af midtbanespilleren med den store arbejdsradius. Cheftræneren i HamKam er danske Jakob Michelsen.

Eliteserien følger kalenderåret og begynder i den kommende weekend.

Oliver Sørensen har kontrakt i FC Midtjylland indtil sommeren 2025, og lejeaftalen løber frem til den 31. december 2022.