3F Superliga
lørdag 5/12 kl. 16:00
Vejle Stadion
VB Vejle Boldklub
0:2
FCM FC Midtjylland
E. Sviatchenko (47")
A. Scholz (67")

Sikker lørdagssejr i Vejle

På mål af stopperparret Alexander Scholz og Erik Sviatchenko hentede FCM en 2-0-sejr mod Vejle på udebane.

På en råkold lørdag eftermiddag stod den på Superligafodbold i Vejle.

Her jagtede vejlegenserne deres første sejr nogensinde over FC Midtjylland, mens midtjyderne var ude efter at generobre førstepladsen.

Alexander Scholz var tæt på at blive målscorer for anden kamp i træk, da han allerede efter et par minutters spil fik en fin hovedstødschance.

Det var desværre ikke starten på mange chancer og FCM-dominans. I stedet var de få fremmødte tilskuere vidne til en rodet omgang fodbold.

FC Midtjylland var ganske vist mest på bolden, men så snart spillet mødte den lavtstående Vejle-mur, førte det ikke så mange vegne.

Heldigvis var Vejles offensiv nærmest ikke en faktor i hele 1. halvleg, så på den front så det glimrende ud.

Resultattavlen kom også til at se godt ud i dommerens tillægstid inden pausen, da Erik Sviatchenko styrede et hjørnespark i netmaskerne. Et flot hovedstødsmål af anføreren, der var tilbage efter karantæne i midtugens Champions League-kamp.

Dermed var stillingen altså 1-0 til FC Midtjylland i pausen.

Netop i pausen blev Luca Pfeiffer skiftet ind. Den tyske angriber gik på banen for Awer Mabil, og dermed spillede nu med to frontløbere.

Den taktiske ændring førte ikke til mere midtjysk dominans. I stedet var det Vejle, som var tæt på at udligne efter 55 minutter, men overliggeren holdt fast i føringen.

Samtidigt var der pludselig en smule mere nerve i opgøret, og spillerne gik hårdt til den i duellerne. Det hang måske sammen med, at Vejle var tvunget længere frem på banen.

Midtjylland fik langsomt overtaget tilbage, og midtvejs i halvlegen blev Anders Dreyer nedlagt. Efter flere minutters VAR-check blev der dømt straffespark.

Alexander Scholz udnyttede spillets største chance og bragte FCM på 2-0.

Hvis Vejle var tvunget frem af banen før, var de det endnu mere nu. Det udmøntede sig dog blot i store omstillingsmuligheder til FCM.

Flere overtalsangreb blev dog misbrugt, men indskiftede Gustav Isaksen viste sig flot frem med et par gode drev med bolden.

Det var altså cruise control i den resterende del af kampen, hvor Vejle aldrig var tæt på at komme tilbage. Derfor endte eftermiddagens opgør med en sikker og fortjent 2-0-sejr.

Nu resterer dig to mandagskampe i 3F Superligaen i 2020 – ude mod OB og hjemme mod FC Nordsjælland.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
0:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Vejle Boldklub VB
0:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Vejle Boldklub VB
0:2
FC Midtjylland FCM