3:1
FCN FC Nordsjælland
M. Rygaard (48")

FCM overvintrer på 1. pladsen efter flot sejr

Årets sidste kamp kastede en sikker 3-1-sejr over FC Nordsjælland af sig. Dermed ligger vi nummer 1 ovenpå et forrygende efterår.

Et på mange måder historisk 2020 skulle rundes af mandag aften på MCH Arena mod FC Nordsjælland.

Kalenderen viste 21. december, og aldrig i 3F Superligaens historie har der været på spillet på en senere dato.

Få hundrede tilskuere var på plads til opgøret, der med en sejr kunne sende FC Midtjylland tilbage på 1. pladsen hen over vinterpausen.

Det var et FCM-mandskab i mere eller mindre stærkeste opstilling, som skulle forsøge at hente de tre point og samtidigt revanchere 1-4-nederlaget i Farum tidligere på sæsonen.

FC Midtjylland fik en drømmestart og bragte sig foran allerede efter otte minutter. Anders Dreyer modtog bolden i højre side og trak på Dreyersk maner ind i banen forbi et par spillere, inden han huggede kuglen i mål via stolpen.

Et rigtigt flot mål, men det satte ikke en stopper for de fremadstormende midtjyder. Blot et par minutter senere var det nemlig Alexander Scholz, som tog turen frem. Han spillede bande med Dreyer, passerede målmanden med et skarpt træk og lagde bolden i det tomme net.

2-0 efter bare 13 minutter.

Midtjyderne var i fuld kontrol både på måltavlen og på banen. Med et stort overtag af boldbesiddelse og kontante angreb mod Nordsjælland-defensiven var resten af halvlegen en fornøjelse at se på.

Flere spillere markerede sig med gode fremryk og pasninger, og generelt fungerede rigtigt meget for FCM. Omvendt havde udeholdet mere end svært ved at spille sig ind i kampen og var farlige.

Og dog. Det sidste spark i halvlegen var et nordsjællandsk frispark et par meter udenfor feltet. Mikkel Rygaards forsøg blev afrettet og snød en prisgivet Jesper Hansen i målet, og bolden endte i netmaskerne. En uheldig reducering.

Dermed endte en næsten perfekt 1. halvleg 2-1 til FC Midtjylland.

Arbejdet var derfor langt fra færdiggjort, da årets sidste halvleg blev blæst i gang.

Her skulle det hurtigt vise sig at blive en noget mere jævn affære, hvor FC Nordsjælland var beder i stand til at holde i bolden. Samtidigt udeblev de helt store scoringsmuligheder.

Sory Kaba og Anders Dreyer kom begge igennem på kanten af feltet, hvor den sidste berøring eller afslutning kiksede. Midtvejs i 2. halvleg var det altså fortsat 2-1 til FCM.

Den stilling holdt dog ikke meget længere for i det 68. minut scorede Sory Kaba for tredje kamp i streg, da han pandede et hovedstød i nettet.

FC Nordsjælland blev til gengæld holdt fra fadet. Det var ikke mange chancer, som de kom frem til – ja, faktisk i hele kampen. FCM-spillerne kunne til gengæld godt have puttet en enkelt eller to mere i kassen mod slutningen.

Derfor var det kun fortjent, at måltavlen viste 3-1, da kampens dommer fløjtede af.

FC Midtjylland overtager dermed 1. pladsen i 3F Superligaen forud for en velfortjent vinterpause ovenpå et historisk og yders kompakt efterår.