BIF Brøndby IF
N. Vallys (12")
O. Omoijuanfo (31")

Revanche over Brøndby – guldkampen er i live

På en sand mandfolkeindsats i en hektisk og flot kulisse på MCH Arena sejrede FC Midtjylland søndag aften med 3-2 over Brøndby. Dermed er man et point fra 1. pladsen med fire kampe igen.

Alle midtjyske aktører var enige om en ting før kickoff: En sejr var kravet, hvis ambitionen om guld skulle holdes ved lige.

FCM kom buldrende ud til topkampen, og efter bare ni minutter stod det 1-0. En dødbold hoppede og dansede i BIF-feltet, inden Henrik Dalsgaard kom først på returen, og et kogende MCH Arena kunne gå amok.

Kaptajnens fjerde sæsonscoring – og en vigtig en af slagsen.

Desværre holdt føringen blot få minutter, da Brøndby satte kniven ind på et kontraangreb. Yuito Suzuki og Nicolai Vallys broderede, inden sidstnævnte – på en smule tilfældigvis – kom alene igennem og uden de store problemer kunne lægge kuglen ind bag Jonas Lössl. 1-1.

I det 22. minut svarede FCM tilbage. Darío Osorio lurede en BIF-tværaflevering nær eget felt, erobrede og stak afsted. Den chilenske landsholdsspiller løb fra alt og alle, inden han alene med Patrick Pentz køligt gjorde det til 2-1.

Kort tid efter brændte det på igen, da Oliver Sørensen kom først på et indlæg, som efterfølgende strejfede overliggeren.

Evnen til at holde føringen manglede dog, og i det 31. minut udlignede Brøndby på ny. Et velspillet angreb endte til slut for fødderne af Ohi Omoijuanfo i det lille felt, og sådan en mulighed missede den norske nier ikke.

Et længere VAR-tjek skulle vurdere, hvorvidt BIF-angriberen befandt sig i en offiside-position ved den afgørende aflevering, og trods manglende billeder, der kunne indikere, at dette ikke skulle være tilfældet, blev der dømt mål. Altså 2-2.

Det var hektisk, nervepirrende og chancerigt i Herning søndag aften, og kort tid efter den blågule udligning var Mads Bech tæt på at bringe FCM foran igen, da den 25-årige midterforsvarer blev spillet fri ved bagstolpen. Kun en sidste-sekunds parade fra gæsterne afværgede.

Trods en god portion FCM-muligheder, hvor særligt Cho Gue-sung var tæt på med et hovedstød kort før pausefløjt, gik de to hold i omklædningsrummene efter de første 45′ helt lige.

2. halvleg startede jævnbyrdigt, men efter en times spil burde Franculino have bragt værterne foran. Et skarpt indlæg fra Paulinho endte i pandebrasken på landsholdsangriberen fra Guinea-Bissau, som dog ikke formåede at ramme kassen.

Få minutter efter blev misseren større endnu, da Franculino stak alene igennem. Den talentfulde angriber manglede dog coolness i situationen og ekspederede kuglen et stykke forbi trods sin position få meter fra buret. Kampens største chance.

Tredje gang blev lykkens gang for den unge angriber. Et kvarter før tid lurede han ved bagstolpen på et hjørnespark, og mellem venner og fjender blev bolden lagt i netmaskerne til 3-2.

Thomas Thomasbergs tropper havde flere muligheder for at lukke kampen i slutfasen, hvor Cho Gue-sung brændte friløber, mens også Aral Simsir bed fra sig. Det viste sig dog at være ligemeget; føringen holdt, og tre uhyre vigtige point stryger ind på kontoen.

På imponerende vis blev der for anden gang i sæsonen slået alltime-tilskuerrekord på MCH Arena med 11.861. 25 flere end den 1. marts mod F.C. København.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Darío Osorio, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Charles, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Joel Andersson (60′), André Rømer (65′), Aral Simsir (65′), Adam Gabriel (80′), Armin Gigovic (80′).