Aalborg Portland Park
AAB AaB
0:0

Begivenhedsrig nullert i Aalborg

Mandag aften endte en tæt udekamp mod AaB uden scoringer. Begge hold havde chancer til mere.

Mandag aften var der vigtige 3F Superligapoint på spil i det nordjyske, da Aalborg Portland Park dannede ramme om opgøret mellem AaB og FC Midtjylland.

Udeholdet startede bedst, da Henrik Dalsgaard efter få minutter slog en høj bold i dybden til Emam Ashour, som pludselig var alene igennem. Desværre ventede den egyptiske midtbanemand et sekund for længe med at afslutte, og forsøget blev afværget af AaB-defensiven.

Trods et stort midtjysk spilovertag kom AaB frem til den næste store målchance, da Louka Prip efter ti minutter trykkede på mål. Jonas Lössl gav en retur, som endte for fødderne af Iver Fossum. Den norske midtbanespiller stod umarkeret og afsluttede direkte på overliggeren.

En stor chance til værterne og et varselsskud mod Albert Capellas’ tropper.

I midten af 2. halvleg kom AaB frem til endnu en stor chance, da et indlæg fra venstresiden ramte Nicklas Helenius i hovedet. Den 31-årige angriber formåede dog ikke at udplacere Jonas Lössl i målet, som greb sikkert.

Kort før pause fik aalborgenserne endnu en stor mulighed, da Nicklas Helenius fra en fri position headede på mål. Forsøget blev dog afværget flot af Stefan Gartenmann på stregen.

AaB kom bedst ud til de sidste 45 minutter, da Lucas Andersen på et kontrastød fandt Nicklas Helenius i dybden. Den erfarne frontmand blev dog endnu en gang den lille i duellen med Jonas Lössl, som parerede flot.

Kort efter var Allan Sousa pågående, da den brasilianske venstrekant sparkede på stolpen fra en spids position i feltet.

Emiliano Martínez ville også lege med, da den midtjyske ankermand trykkede på mål via. en returbold fra et hjørnespark. Det lignede, at bolden strøg i mål, men desværre gik kuglen den forkerte side om stolpen.

Med tyve minutter igen tilspillede de lillaklædte gæster sig en af opgørets største muligheder, da indskiftede Aral Simsir hoppede over et fladt indlæg, som endte for fødderne af Emam Ashour. Den 24-årige midtbanedynamo ramte dog – trods en meget fordelagtig position i feltet – bolden for yderligt.

Kampens sidste tredjedel var en mere opmuntrende FCM-præstation. Holdet sad hyppigere på bolden og tilspillede sig større chancer symboliseret ved Stefan Gartenmann, der med et kvarter igen sendte et kvalitetsfuldt skud mod AaB-keeper Theo Sander, som dog reddede forsøget.

Trods det større spilovertag var hjemmeholdet tæt på at tage alle tre point ti minutter før tid, da Louka Prip brændte en friløber på Jonas Lössl.

Det bølgede frem og tilbage til slut, og kort før tillægstiden var Edward Chilufya tæt på at sende alle tre point til heden via. en fiks afslutning mellem benene på en aalborgensisk forsvarsspiller. Endnu en gang var Theo Sander dog vågen på stregen.

Mere blev det ikke til, og dermed sluttede det hele 0-0 i det nordjyske på en aften, hvor sneen dalede ned over Aalborg Portland Park.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Victor Bak, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Kristoffer Olsson, Emam Ashour.

Indskiftninger: Aral Simsir (63′), Erik Sviatchenko (63′), Frederik Heiselberg (72′), Paulinho (82′), Edward Chilufya (82′).