3F Superliga
fredag 19/2 kl. 19:00
Aalborg Portland Park
AAB AaB
0:2
FCM FC Midtjylland
S. Kaba (27")
Evander (72")

Sikker sejr i Aalborg

På mål af Sory Kaba og Evander sikrede FCM sig en fortjent 2-0-sejr mod AaB. Sejren er den tredje i træk i ligaen, som midtjyderne nu topper.

Endnu en Superligakamp stod på menuen for FC Midtjylland fredag aften, da truppen havde taget turen til Aalborg for at møde AaB.

Her jagtede FCM den fjerde sejr på stribe, som kunne give tre vigtige point til den tætte topstrid.

I modsætning til tidligere kampe i begyndelsen af 2021 kunne spillerne få lov at boltre sig på et flot græstæppe. Følgende 11 startede inde i en 4-3-3-formation.

Start XI (4-3-3): Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka, Evander, Anders Dreyer, Sory Kaba, Pione Sisto.

Sory Kaba var med fra start for første gang efter vinterpausen, mens Jens-Lys Cajuste også var at finde i startopstillingen igen.

Indledningen på opgøret bød på masser af boldbesiddelse til de sortklædte FCM’ere, men det blev dog ikke omsat til store chancer. Hjemmeholdet forsøgte at presse højt i flere sekvenser, men FCM’erne var gode til at spille sig ud af det.

AaB-angriberen Hannesbo slap igennem cirka midtvejs i 1. halvleg, og kun en heroisk tackling fra Erik Sviatchenko fik afværget den store mulighed.

I det 27. minut var der action i det modsatte felt, da AaB ikke fik clearet et indlæg ordentligt. Sory Kaba takkede ved at halvflugte kuglen i mål.

I sin første start efter vinterpausen noterede Kaba sig for en fin scoring, som bragte FCM foran med 1-0.

Den stilling holdt resten af 1. halvleg, som ikke var rig på store scoringsmuligheder, men den var til gengæld fyldt af intensitet i duellerne.

Første chance efter pausen tilfaldt FCM, hvor Anders Dreyer og Paulinho fandt hinanden i smukt samspil i venstre side, inden brasilianeren afsluttede fra en spids vinkel.

Ti minutter inde i 2. halvleg var det Frank Onyekas tur til at være tæt på at score, men midtbanedynamoens forsøg blev reddet flot af AaB-keeperen.

Et kvarters tid senere var det ikke længere bare tæt på, og i stedet blaffede netmaskerne igen. Denne gang var det Evander, som efter et vedvarende angreb bragede bolden i mål.

Et fint langskud limet op ad stolpen fra den brasilianske kreatør sendte altså FCM på 2-0 i det 72. minut.

Mod slutningen skulle AaB naturligvis længere frem for at jagte en reducering, og det gav et par omstillingsmuligheder til FCM, men de blev ikke forvaltet til mål. I defensiven afværgerede Jesper Hansen og forsvaret alle angreb.

Generelt var midtjyderne i kontrol og var i stand til at holde fast i bolden meget af tiden. Slutresultatet blev også 2-0 til FC Midtjylland.

Der var ikke en finger at sætte på den fine 2-målssejr i Aalborg, og sejren gav tre vigtige point i toppen, hvor FCM nu er på 1. pladsen – i hvert fald indtil Brøndby spiller søndag.

Sejren var den tredje på stribe i 3F Superligaen, og det var første gang i sæsonen, at det skete. Alt i alt en glimrende aften i Aalborg.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

AaB AAB
0:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

AaB AAB
0:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

AaB AAB
0:2
FC Midtjylland FCM