FCM FC Midtjylland
G. Isaksen (5")
Paulinho (50")

Solid arbejdsindsats førte til sejr i Aalborg

På mål af Gustav Isaksen og Paulinho fortsatte FC Midtjylland de vindende takter, da det søndag eftermiddag blev til en 2-0-sejr på Aalborg Portland Park.

Blev fjerde gang lykkens gang? Tre gang hidtil i sæsonen havde FCM stået overfor AaB, og ingen af gangene var det endt ud i sejr.

Søndag eftermiddag gæstede holdet igen en – for midtjyderne ellers notorisk behagelig udebane – idet man i blot én af de seneste 13 opgør på Aalborg Portland Park havde måtte forlade Nordjylland uden point.

Thomas Thomasbergs tropper startede som lyn og torden. Et indlæg fra venstresiden endte hos Oliver Sørensen, der forsøgte sig med en flugter. Den tidligere akademispiller jagter fortsat sit første mål i FCM-trøjen, og denne gang havde han heller ikke heldet med sig.

Forsøget blev rettet af og fløj i stedet mod bagerste stolpe. Her stod Gustav Isaksen fri, og med en solid fod kunne 3F Superligatopscoreren bringe gæsterne i front efter blot fem minutter.

Føringsmålet var en wakeup-call for AaB, som hurtigt svarede igen ved at lægge et tungt pres ned mod Jonas Lössls mål. Efter 13 minutter endte et drilsk indlæg i fødderne på Iver Fossum, hvis afslutning fløj få centimeter forbi stolpen.

Med tyve minutter på stadionuret øgede Gustav Isaksen føringen. Det formstærke offensiv-es udnyttede en opspilsfejl i værternes defensiv, og alene med Nico Mantl sparkede han bolden i nettet. Desværre viste VAR-billeder, at Paulinho havde haft hånd på kuglen i en spilsekvens forinden. Dermed forblev midtjydernes føring på én.

Trods et aalborgensisk pres i 1. halvlegs slutminutter holdt FCM stand og kunne gå til pause på vej mod tre vigtige point.

Ligesom i kampens indledning kom FCM stormende ud til 2. halvleg. Gustav Isaksen fangede AaB-defensiven i en omstilling, og på venstresiden fløj Paulinho forbi i et overlap. Den tidligere akademispiller fandt brasilianeren med en perfekt tempereret aflevering, og her svigtede venstrebacken ikke; 0-2 og Paulinhos første ligamål i indeværende sæson.

Selvom AaB dominerede på bolden, kom nordjyderne ikke frem til noget nævneværdigt. I stedet var Júnior Brumado tæt på at heade den tredje midtjyske scoring i nettet efter en times spil, men Nico Mantl leverede en akrobatisk redning på brasilianerens forsøg, der ellers var på vej mod venstre målhjørne.

Hjemmeholdet forsøgte sig mod slut, men Oscar Hiljemarks mandskab havde ikke held med at true FCM-defensiven. En tætpakket midtjysk away-tribune nåede kort at blive nervøs, da Jørgen Daugbjerg Burchardt pegede på pletten, efter Mads Døhr Thychosen uforsætligt ramte bolden med hånden i feltet. VAR underkendte dog hurtigt kendelsen på korrekt vis.

0-2-føringen holdt stand, og dermed sikrede FCM sig tre solide point på Aalborg Portland Park.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Gustav Isaksen, Júnior Brumado.

Indskiftninger: Charles (66′), Edward Chilufya (66′), Mads Døhr Thychosen (83′), Victor Bak (90′), Valdemar Byskov (90′).