0:1
FCM FC Midtjylland
Júnior Brumado (28")

FCM høster sæsonens tre første point

Junior Brumado blev matchvinder, da Bo Henriksens tropper sikrede sæsonens første sejr på Aalborg Portland Park, hvor AaB blev slået med 1-0.

Lørdag var ikke bare en skøn sommerdag rent vejrmæssigt. Der var også en god fodboldkamp i vente i Aalborg, hvor FC Midtjylland skulle møde AaB.

Her var der fundet plads til en enkelt debutant i startopstillingen i form af brasilianske Juninho, som indtog positionen som venstre stopper i en trebackkæde, som Bo Henriksen havde foretrukket til dagens kamp.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Evander, Mikael Anderson, Paulinho, Anders Dreyer, Junior Brumado, Pione Sisto.

Kampen begyndte ganske jævnbyrdigt med to hold, der gerne ville spille med bolden. AaB havde kuglen mest i det første kvarter, men det var FCM, som kom frem til de første store chancer.

Først brændte Junior Brumado en regulær 100 procentchance, da han i det lille felt ramte stolpen fra en fri position, inden Anders Dreyer kort efter var fri efter et fint kontraangreb, men scoringer blev det ikke til.

Efter 20 minutter kom bolden så i netmaskerne, da Mikael Anderson headede føringsmålet ind i forbindelse med en hjørnesparkskombination. Efter to minutters VAR-gennemgang stod det dog klart, at Evander var i en snæver offside, og målet blev derfor annulleret.

Uanset hvad var det FC Midtjylland, som var dominerende, når det kom til at skabe chancer. Da stadionuret rundede 28 minutter, kom belønningen da også.

Paulinho tog et langt raid langs venstrefløjen og serverede sin landsmand Junior Brumado foran mål på fornem vis. Via en AaB-fod og stolpen fik Brumado sat sin første sæsontræffer i nettet.

1-0 var også stillingen, da der blev fløjtet til pause efter en halvleg, hvor AaB havde bolden mest, men var ganske ufarlige i angrebsspillet. Til gengæld var FCM rigtigt skarpe og skabte mange chancer.

AaB’s problemer med for langsomt tempo på bolden fra første halvleg tog de med ud til anden halvleg. Det var derfor nemt for den midtjyske defensiv at fortsætte med at lukke ned for hjemmeholdet.

Intensiteten på den varme sommeraften dalede en smule i løbet af anden halvleg, og der var nu også længere mellem FC Midtjyllands chancer.

Resten af kampen endte med at blive en halvkedelig affære uden de store tilbud. Indskiftede Dion Cools var lige ved at forære AaB en oplagt chance, men muligheden blev afværget.

Charles kom ind til sin debut for FC Midtjylland fem minutter før tid, og han markerede sig hurtigt med et hurtig sprint i højre side.

Ellers drejede de sidste minutter sig om at køre sejren hjem. Awer Mabil fik en god kontramulighed, men det misbrugte forsøg betød, at der var spænding til det sidste.

Det blev dog ikke til mere i Aalborg, og dermed kunne FC Midtjylland køre hjem med en 1-0-sejr og tre lune point i bagagen.

Sejren blev grundlagt på en stærk første halvleg, hvor FCM’erne nemt kunne have scoret flere mål. Anden omgang var mere chancefattig, men en stærk defensiv sørgede for, at AaB aldrig rigtigt var tæt på en udligning.

Næste opgave er på onsdag, når Celtic gæster MCH Arena til returopgøret i Champions League-kvalifikationen.