2:2
A. Dreyer (23")
Júnior Brumado (32")

Målrig remis i Horsens

En føring på 2-0 blev sat over styr på udebane mod AC Horsens. Opgøret endte 2-2, hvor Anders Dreyer og Junior Brumado stod for FC Midtjyllands mål.

Søndag var igen blevet tid til 3F Superliga for FC Midtjylland efter kvalifikation til Champions League og lodtrækning til gruppespillet tidligere på ugen.

Det skete på en solbeskinnet søndag aften på CASA Arena i Horsens. AC Horsens jagtede sin første sejr i sæsonen, mens FCM skulle forsøge at hente den tredje sejr på stribe i ligaen.

FC Midtjylland lagde ud med stor dominans på bolden. Det blev også til et par halve chancer allerede indenfor de første ti minutter. Evander forsøgte sig tre gange fra distancen i løbet af det første kvarter, hvor den gyldne fod blot manglede en kende mere præcision.

Det var dog AC Horsens som fik kampens første åbne chance. Et boldtab fra Evander tæt på eget felt førte til en kæmpe dobbeltmulighed efter 18 minutter, men Jesper Hansen og Manjrekar James fik heldigvis blokeret afslutningerne.

Det var et wakeup-call til gæsterne og et tegn på, at kampen krævede fuld koncentration.

Skarphed og koncentration var der til gengæld masser af kort efter da Pione Sisto fandt Anders Dreyer med en fremragende aflevering i dybden. Den unge offensivspiller lagde bolden mellem målmandens ben. 1-0 til FCM efter 23 minutter.

Lige efter var opskriften den samme, da Pione Sisto igen smed en sukkerbal i feltet. Junior Brumado kom til en hovedstødsafslutning, der desværre blev reddet af keeperen. Det var to situationer, hvor troldmanden fra Tjørring viste prøver på sine evner.

Der skulle dog ikke gå længe, før den brasilianske angriber fik betalt tilbage for den misbrugte mulighed. I et fint kontraangreb, hvor Dreyer udnyttede sløvt returløb, kom Junior Brumado alene igennem. Han sendte bolden i netmaskerne med flad afslutning efter 32 minutters spil.

Blot tre minutter senere fik Horsens reduceret til 1-2. Et indlæg fra Casper Tengstedt, der er udlejet fra FCM, blev snittet i kassen af Jannik Pohl.

Kort før pausen fik AC Horsens straffespark begået af Dion Cools ved et hjørnespark, der så relativt ufarligt ud. Det udnyttede Jannik Pohl sikkert.

Dermed var stillingen 2-2 ved pausefløjtet.

FCM kom fint ud til 2. halvleg og fik lagt et lille tryk allerede fra start med tre hjørnespark i rap. I flere situationer var det dog bedst beskrevet ved lige ved og næsten.

Gæsterne fastholdt trykket og var meget dominerende på bolden. Den sidste skarphed, når chancen skulle spilles stor manglede dog. Ved et hjørnespark headede Dion Cools bolden på overliggeren via en Horsens-spiller.

I den anden ende var Horsens tæt på at score efter 75 minutter, men Jesper Hansen diskede op med en pragtredning. Herefter fulgte et vedholdende Horsens-angreb, hvor de kom til 3-4 afslutninger i gode positioner, men Jesper Hansen og heroiske blokeringer fik afværget faren.

Japhet Sery Larsen kom ind i det centrale forsvar til sin FC Midtjylland-debut på seniorniveau.

FC Midtjylland formåede aldrig at lægge et afgørende tryk på Horsens på trods af offensive indskiftninger. Dermed kom en 3-2-scoring aldrig reelt i nærheden. 2-2 blev derfor kampens resultat.

Efter den fortrinlige indledning på kampen led præstationen et alvorligt dyk. Først kom AC Horsens på 2-2, og 2. halvleg var præget af dårlige beslutninger og manglende kvalitet i offensiven.

Nu er der landskampspause og dermed ingen 3F Superliga i næste weekend.