G. Isaksen (8")
P. Sisto (23")
G. Isaksen (41")

Stor føring blev smidt i Horsens

Der stod 3-0 på resultattavlen til pause, men det hele endte 3-3 mod AC Horsens i en 2. halvleg, som bød på to midtjyske udvisninger.

Fredag aften kickstartede FCM og AC Horsens 5. runde i 3F Superliga, da de to mandskaber tørnede sammen på CASA Arena.

Oprykkerne fra Horsens var startet sæsonen tilfredsstillende med syv point efter fire kampe – og blot et mål lukket ind.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Mads Døhr Thychosen, Erik Sviatchenko (16′ Henrik Dalsgaard), Juninho, Joel Andersson (74′ Paulinho), Raphael Onyedika, Evander, Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen (74′ Stefan Gartenmann), Pione Sisto (88′ Oliver Sørensen), Sory Kaba (74′ Victor Lind).

Gustav Isaksen medvirkede til en god start, da den 21-årige offensivspiller løb fra Horsens-forsvaret, før han med en følt afslutning i det fjerne målhjørne udplacerede målmand Matej Delac. 1-0 til FCM efter knap ti minutters spil.

Herefter startede en stille periode, hvor et længere spilstop indtraf, da Erik Sviatchenko slog hovedet og måtte lade sig udskifte.

Efter 23 minutter udnyttede midtjyderne endnu et kontraangreb, da Joel Andersson brød igennem på højresiden. Den assiststærke wingback lagde en flad bold ind til Pione Sisto, der med et hårdt skud bragte FCM på 2-0.

Det var fjerde kamp i træk, at den 27-årige fløjspiller kom på måltavlen.

I slutningen af 1. halvleg var AC Horsens tæt på at reducere ad to omgange. Begge gange leverede Elias Olafsson en pragtredning, som var med til at holde føringen på to mål.

Gustav Isaksen lukkede flotte 45 minutter med endnu en scoring. Sory Kaba brød igennem, før han lagde bolden til rette for den tidligere akademispiller, som sparkede læderet ind bag Matej Delac i Horsens-målet.

Dermed stod det 3-0 ved pausen på mål af to tidligere akademispillere – to gange Gustav Isaksen og en Pione Sisto-scoring.

Hjemmeholdet startede 2. halvleg bedre, og efter få minutter var Magnus Riisgaard Jensen tæt på at score efter en stikning fra Anders K. Jacobsen. Heldigvis for FCM strøg bolden forbi mål.

Efter en times spil reducerede AC Horsens, da Lubambo Musonda udnyttede klumpspil i FCM-feltet. Midtjyderne fik ikke clearet bolden, og det udnyttede den zambiske wingback til at sparke kuglen forbi Elias Olafsson.

Med 25 minutter igen fik Henrik Dalsgaard direkte rødt, da den 33-årige forsvarsspiller gik for hårdt ind i en tackling. Dermed blev sidste del af kampen spillet i undertal.

Fem minutter før tid blev hjemmeholdet tilkendt et straffespark, da Juninho uheldigt fik en hånd på i feltet. Derudover blev brasilianeren noteret for sit andet gule kort, og der ventede derfor en hård resterende tid to mand i undertal.

Aron Sigurdarson scorede på det efterfølgende straffepark fra 11-meterpletten.

Det endte med deja-vu fra Lyngby-kampen, da Magnus Riisgaard Jensen kom højest på et indlæg og udlignede i de døende minutter.

Dermed sluttede det hele 3-3 for anden 3F Superliga-kamp i træk.