4:5
FCM FC Midtjylland
H. Dalsgaard (12")

Sejr over Larnaca efter straffespark

FC Midtjylland slog tirsdag aften AEK Larnaca på straffesparkskonkurrence efter 1-1 i ordinær tid. Dermed er klubben videre til 3. runde i Champions League-kvalifikationen og sikret minimum Europa League-gruppespil.

Tirsdagens opgør på Cypern var en vigtig en af slagsen. Først og fremmest ville den afgøre, hvorvidt midtjyderne fortsætter sin færd i Champions League-kvalifikationen.

Dernæst ville en sejr betyde, at FCM allerede nu kan sætte flueben ud for et europæisk gruppespil i form af minimum Europa League.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho (73′ Mads Døhr Thychosen), Joel Andersson, Charles (83′ Oliver Sørensen), Raphael Onyedika (113′ Chris Kouakou), Paulinho (45′ Nikolas Dyhr), Edward Chilufya (45′ Pione Sisto), Anders Dreyer, Gustav Isaksen (83′ Sory Kaba).

Kampen startede hektisk, og begge mandskaber havde flere chancer for at gøre tingene farlige i opgørets indledning.

Larnaca var først om at udnytte den åbne start på kampen, da hjemmeholdet kom foran 1-0 efter otte minutter. Cyprioternes angriber, Victor Olantunji, headede et indlæg fra banens højreside i mål.

FCM svarede dog hurtigt igen i den cypriotiske heksekedel, da Henrik Dalsgaard headede et hjørnespark fra Joel Andersson i nettet efter 11 minutter.

Det var tydeligt at mærke, at Larnaca denne tirsdag var på hjemmebane. Cyprioterne spillede med en anden kampgejst end for en uge siden på MCH Arena, og det gjorde tingene svært for FCM i første halvleg.

Alligevel var midtjyderne tæt på at komme foran efter 34 minutter, da Edward Chilufya sprintede fra hjemmeholdets forsvar, før han fandt en fri Gustav Isaksen. Den talentfulde kantspiller ramte bolden skævt, og i stedet for at ryge i mål fløj læderkuglen på overliggeren.

I pausen gik Paulinho og Edward Chilufya ud, og ind kom Nikolas Dyhr og Pione Sisto.

Anden halvleg var mindre chancerig, og begge hold havde svært ved at bryde igennem. I stedet blev spilstop og uprovokerede frispark et dominerende udtryk i kampen.

Ingenting kom af sig selv denne aften på Cypern. FCM skabte ikke mange chancer i anden halvleg og kombineret med, at hjemmeholdet heller ikke for alvor blev farlige i kampens slutfase, stod det 1-1 efter ordinær tid.

Dermed skulle det hele afgøres i forlænget spillet.

Larnaca fik den forlængede spilletids største mulighed, da indskiftede Omri Altman sparkede på stolpen efter en nedfaldsbold i feltet.

Som tingene skred frem blev det dog efterhånden klart, at kampen skulle afgøres på straffespark.

Anders Dreyer, Pione Sisto, Oliver Sørensen og Nikolas Dyhr scorede på deres spark, mens Larnaca brændte to. Dermed vandt FCM til slut.

Resultatet betyder, at midtjyderne er videre til 3. kvalifikationsrunde i Champions League. Endnu vigtigere er holdet sikret minimum Europa League-deltagelse og dermed det tredje europæiske gruppespil på tre år.