David Neres (66")
3:1
A. Mabil (80")

Klart nederlag i Amsterdam

Ajax sejrede med 3-1, da FC Midtjylland gæstede den hollandske hovedstad. Awer Mabil fik pyntet på resultatet til sidst i det fortjente nederlag.

Onsdag aften kl. 21.00 blæste den russiske dommer Sergey Karasev FC Midtjyllands fjerde kamp i gruppespillet i Champions League i gang.

Denne gang stod menuen på Ajax i Amsterdam på det flotte stadion opkaldet efter legenden Johan Cruyff. Temperaturen viste otte grader på Johan Cruijff Arena, da Champions League-hymnen fyldte højtalernes toner.

Evander og Jens-Lys Cajuste var ikke til rådighed til kampen grundet positive COVID-19-tests, og det gav plads til Awer Mabil og Nicolas Madsen i startopstillingen.

Ajax fik kampens første mulighed ved Traore, som fik revet sig fri i feltet til en afslutning, der strøg over mål.

I den anden ende markerede Sory Kaba sig hurtigt som duelstærk, hvor han deltog godt i opspillet. Flere gange i det første kvarter var FCM lige ved og næsten i forhold til at finde hinanden inde i feltet.

Efter netop 15 minutter hev Jesper Hansen den første kæmpe redning frem, da Labyad afsluttede fra en alt for fri position ud for straffesparkspletten.

Generelt var Ajax dominerende i den første halve time og tilspillede sig to nye store chancer, som til FC Midtjyllands held blev misbrugt på det skammeligste.

FCM havde sværere ved at finde hinanden på banen, og i flere situationer førte det til farlige boldtab, som Ajax var tæt på at omsætte til en føring.

Efter 35 minutters spil forsøgte FC Midtjylland sig med en smart frisparkskombination, men selvom det var tæt på at føre til en stor chance, var nøgleordet igen lige ved og næsten.

Det gav en smule blod på tanden for ulvene, som hurtigt efter havde et vedholdende angreb, hvor de to midterforsvarere var med fremme for at vise, hvordan det skulle gøres. Sviatchenko med driblinger på baglinjen og Scholz med et fint langskudsforsøg.

Mere blev det ikke til rent offensivt i 1. halvleg, som ikke var den bedste fra danskernes side. Ajax gik til pause skuffede over ikke at føre efter deres mange åbne chancer, mens fokus i FCM-lejren måtte være at få rettet op på både organisationen, opspillet og skarpheden på den sidste tredjedel af banen.

Der gik desværre kun et halvandet minut af 2. halvleg, inden Ajax bragte sig foran. Det var det unge stortalent Gravenberch, som hamrede bolden i kassen via overliggeren. En fantastisk individuel detalje.

Kort efter viste hollænderne igen stor kynisme, da Mazraoui fandt netmaskerne efter et flot angreb. Dermed stod det 2-0 efter 50 minutter, og det så pludseligt sort ud for midtjyderne.

Anders Dreyer forsøgte at rette op på tingenes tilstand med et kvalificeret langskud, som Ajax-keeperen dog fik pareret til side. Lige efter var Dreyer igen tæt på med et frækt frispark.

Midtvejs i 2. halvleg blev det 3-0 ved Neres, der reelt lukkede kampen for Ajax.

Med 10 minutter tilbage af opgøret var der endelig lidt at smile af, da Awer Mabil fik reduceret på et straffespark.

Til gengæld var der endnu en bet kort før tid, da Erik Sviatchenko blev udvist, da han stoppede et farligt angreb med ulovlige midler. Dommeren vurderede, at det var en oplagt scoringsmulighed og derfor direkte rødt kort til kaptajnen.

Flere begivenheder blev det ikke til i Amsterdam, hvor Ajax altså vandt 3-1.

Det var en skuffende aften for FC Midtjylland, hvor præstationen ikke var vanvittigt god. Hollænderne kunne med mere skarphed have vundet endnu større, og der var kvalitetsforskel i mange perioder af kampen.

Nu venter Atalanta på udebane, inden Liverpool gæster Herning i de sidste kampe i gruppespillet i Champions League.