M. Anderson (23")
M. Bundu (41")
3:0

FCM lider nederlag til AGF

Et effektivt AGF-hold gjorde det onde ved FC Midtjylland søndag eftermiddag i Aarhus, hvor hjemmeholdet vandt 3-0.

For syvende gang på bare 22 dage var FC Midtjylland i aktion, da det søndag gjaldt en udekamp mod AGF.

Her fik spillerne glæde af en enorm støtte fra et fyldt udebaneafsnit på Ceres Park, hvor over 1.800 FCM-fans var mødt op. De kunne se følgende hold stille op fra start:

Start XI (3-5-2): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Evander, Raphael Onyedika, Charles, Pione Sisto, Gustav Isaksen.

FC Midtjylland startede egentligt bedst og havde bolden en masse det første kvarter. Det var dog uden at blive farlige.

I stedet markerede AGF sig med en utrolig skarphed. Første gang, de var fremme i feltet, sparkede Patrick Mortensen den resolut i kassen til 1-0 efter 16 minutter.

Kort tid efter blev det også 2-0, da Mikael Andersons afrettede spark gik ind via stolpen.

Det var selvfølgelig ikke den udvikling, FCM-lejren havde håbet på, men kampbilledet med midtjysk spilovertag uden så mange chancer fortsatte efter de to scoringer.

Ti minutter før pausen var Raphael Onyedika tæt på at træde sig igennem til en reducering, men hans afslutning røg snert forbi. FCM fik også bolden i nettet, men Paulinhos mål blev annulleret for offside.

I stedet blev ondt værre i det 41. minut, hvor Bundu gjorde det til 3-0. Han var ikke uheldig med, at en returbold endte lige for fødderne af ham, og så kunne han lægge kuglen ind i et frit mål.

Dermed var FC Midtjylland altså bagud med chokerende 3-0 i pausen og skulle derfor ud og præstere noget af et comeback i 2. halvleg for at få point med hjem.

Den mission blev sværere og sværere, som tiden gik. Og det var primært det, der skete i den første halve time af 2. halvleg. Tiden gik, uden FCM var i stand til at skabe chancer mod et lavtstående AGF-hold, der selvfølgelig var tilfredse med resultatet.

Trænerteamet foretog en række udskiftninger, men lige lidt hjalp det. AGF kørte sejren i land, og FCM var aldrig tæt på at komme tilbage i kampen.

Dermed noteres Bo Henriksen og co. for sit tredje nederlag i 3F Superliga, som FC Midtjylland fortsat topper.

Nu er der landskampsperiode og to ugers kampfri for FCM. Næste kamp er søndag den 21. november hjemme mod Brøndby.