AGF AGF
0:1
A. Dreyer (87")

Vigtig sejr i Aarhus

Det holdt hårdt, da FC Midtjylland søndag vandt 1-0 på udebane over AGF. Midtjyderne spillede en time i overtal, da Anders Dreyer scorede sejrsmålet til slut.

Søndag fandt det 57. møde i historien mellem FCM og AGF sted, da midtjyderne tog turen til et udsolgt Ceres Park. På udebaneafsnittet befandt 1400 Midtjylland-fans sig, og det skabte en flot kulisse omkring kampen.

Forud for opgøret havde Albert Capellas og resten af trænerteamet valgt at rotere fire mand sammenlignet med det hold, som torsdag gik på banen mod Feyenoord.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen (69′ Paulinho), Henrik Dalsgaard, Juninho, Nikolas Dyhr (46′ Sory Kaba), Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson (90′ Stefan Gartenmann), Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Pione Sisto (77′ Edward Chilufya).

Gæsterne fik den første mulighed efter blot to minutter, da Gustav Isaksen blev sendt afsted på højresiden. Et fladt indlæg fandt Kristoffer Olsson, som blev forstyrret i skudøjeblikket, og derfor fik den svenske landsholdsspiller ikke placeret Jesper Hansen i AGF-målet.

Efter knap ti minutter var samme formular ved at give pote. Gustav Isaksen røg afsted på højresiden, og stortalentets flade indlæg var millimeter fra at ramme en fri Anders Dreyer i AGF-feltet.

Herefter fulgte en periode uden nævneværdige aktioner i kampen. Som så oftest før stod aarhusianerne kompakt i organisationen og var svære at bryde igennem for et FCM-hold, der dominerede på bolden.

En halv time inde i opgøret blev hjemmeholdets Frederik Tingager sendt tidligt i bad, da han kom alt for sent i en tackling på Pione Sisto. I stedet for at ramme bolden fløj knopperne ind på den tidligere akademispillers skinneben, som røg til jorden i smerte.

Midtjyderne udnyttede overtallet til en stor dobbeltchance kort før pause, da Kristoffer Olsson blev spillet fri i dybden. Jesper Hansen parerede, og returbolden endte hos Pione Sisto, som fik sendt et skud mod mål. Nok en gang viste den tidligere FCM-målmand sikre hænder.

Få minutter før pause viste AGF tænder i den anden ende, da Patrick Mortensen steg højest på et indlæg i det lille felt. Bolden strøg dog et stykke over mål.

I pausen foretog Albert Capellas og co. en offensiv udskiftning, da Nikolas Dyhr byttede med Sory Kaba. Dermed huserede Gustav Isaksen, Pione Sisto, Anders Dreyer og den guineanske angriber på banen samtidig for første gang i sæsonen.

FCM kom ud til pause med et højt tryk, og efter 55 minutter blev Evander spillet helt fri i det lille felt på flot overblik af Anders Dreyer. Desværre blev den brasilianske tekniker tacklet i skudøjeblikket, og en stor chance gik til hjørnespark.

Kort tid efter viste Jonas Lössl reflekser, da Patrick Mortensen blev spillet fri i det midtjyske felt. Et varsel om, at aarhusianerne fortsat lurede i offensiven trods en lang undertalsperiode.

I det 70. minut var Juninho tæt på at bringe sig på måltavlen for anden kamp i træk, da den brasilianske midterforsvarer fyrede et skud afsted fra distancen. Jesper Hansen fik lappen på, og læderkuglen strejfede stolpen og gik til hjørnespark.

Det efterfølgende angreb blev også farligt, da Evander sparkede få centimeter forbi mål på en dropbold i feltet.

Kampens slutminutter blev hektiske: FCM dominerede og forsøgte at spille sig gennem hjemmeholdets betonforsvar, mens AGF lurede på at stikke kniven ind via kontraangreb.

Efter 88 minutter kom forløsningen, da Anders Dreyer fik netmaskerne til at blafre. Sory Kaba headede en bold tilbage i feltet, som den 24-årige offensivspiller firsttimede. Skuddet gik mellem benene på Jesper Hansen og i nettet. 1-0 til midtjyderne.

Værterne formåede ikke at svare tilbage, og dermed sikrede FCM tre vigtige point på en notorisk svær udebane.