1:2
F. Onyeka (27")
S. Kaba (34")

Sejr i Aarhus sender FC Midtjylland til tops

Med en 2-1-sejr over AGF er FCM nu på 1. pladsen i 3F Superligaen. Frank Onyeka og Sory Kaba scorede de to midtjyske mål på Ceres Park.

Søndag eftermiddag stod den på Superligafodbold på Ceres Park i Aarhus, da FC Midtjylland spillede topkamp mod AGF.

Kampens indledning var præget af mange dueller og to hold, der lige skulle se hinanden an rent taktisk. Det blev derfor heller ikke til mange muligheder.

I løbet af det første kvarter havde Pione Sisto og Casper Højer begge et habilt langskudsforsøg, som dog sad uden for rammen.

AGF var mest på bolden uden at skabe det helt vilde, men alligevel var det FCM, som bragte sig foran.

Efter 27 minutter vendte Pione Sisto på midten og spillede en fremstormende Dion Cools fri. Backens afslutning blev halvklaret, inden Frank Onyeka sparkede den ind.

En håndfuld minutter senere var Onyeka i oplæggerens rolle, da han spillede Sory Kaba fri. Angriberen takkede ved at hugge bolden i netmaskerne og gøre det til 2-0.

Det var ikke den smukkeste 1. halvleg af FCM, men den var hamrende effektiv med scoringer i forbindelse med de to muligheder. I den defensive ende var AGF holdt fra fadet. Kun Patrick Mortensen havde en enkelt stor chance.

2. halvleg begyndte meget duelpræget og i et højt tempo, men med FCM som det bedste hold. Det blev dog ikke omsat til store muligheder.

AGF kom heller ikke frem til så meget indtil det 63. minut, hvor de fik tilkendt et straffespark på baggrund af et VAR-check. Det udnyttede Patrick Mortensen sikkert.

Et kvarter senere var VAR i centrum igen, da Erik Sviatchenko sparkede bolden i mål. Flere minutter tog det for videosystemet at finde ud af, at der var offside i forbindelse med opspillet.

Dermed skulle 2-1-føringen forsvares i de sidste 10 minutter.

Det blev den også, og uden at det var med det yderste af neglene. AGF fik aldrig lagt et tryk på FCM-defensiven, og dermed sluttede kampen også 2-1.

Det var en vigtig sejr i topstriden med tanke på det kompakte program, der venter FCM. Kampen i dag var den første af 9 kampe på 29 dage.

Søndagens triumf sender FC Midtjylland på 1. pladsen efter 9. spillerunde.