Cho Gue-Sung (49")
Lee Han-Beom (48")
Charles (96")

Ikonisk sejr efter to mand i undertal

Trods to mand i undertal i mere end 20 minutter formåede FC Midtjylland at hive alle tre point med hjem fra Aarhus, da Charles scorede det vindende mål dybt inde i tillægstiden.

Opgørene mod AGF plejer at være fulde af intensitet og nerve. Det var også tilfældet søndag aften i Aarhus.

Før kampstart blev det offentliggjort, at Mads Bech Sørensen ikke var en del af den kamptruppen alligevel på grund af fødslen af sit barn.

I stedet spillede Lee Han-beom fra start i en tremands backkæde bestående af sydkoreaneren, Ingi Ingason samt Juninho.

Værterne startede bedst, og efter ti minutter tilkæmpede Mikael Anderson sig et straffespark efter en forseelse af Ingi Ingason. Sparket tog Patrick Mortensen sig af, og til trods for, at Jonas Lössl fik fingrene på, gik bolden i mål.

Et kvarter inde blev ondt værre, da Tobias Bech blev sendt i dybden og på elegant vis tippede kuglen over Jonas Lössl. VAR-billeder viste dog efterfølgende, at AGF-angriberen var offside. Derfor fortsat 1-0.

Kampbilledet fortsatte med flere store AGF-chancer, men det forblev lige ved og næsten. Situationen fik Thomas Thomasberg til at ændre tilbage til en 4-4-2-formation, og det gjorde positive ting ved FCM-mandskabet.

Med få minutter tilbage af 1. halvleg opstod opgørets hidtil største chance, da et indlæg endte hos en helt fri Juninho ved bagstolpen. Brasilianeren fik foden på bolden, men på mirakuløs vis formåede Bailey Peacock-Farrell i AGF-buret at refleksredde.

I dommerens tillægstid blev Lee Han-beom nedlagt i feltet, og dommer Morten Krogh pegede på pletten. Landsmand Cho Gue-sung tog sig af sparket – og denne gang med scoring til følge. 1-1 og alt at spille for i Aarhus.

FCM kom godt ud til de sidste 45 minutter, og allerede kort inde bragte Lee Han-beom gæsterne foran. Forsvarsspilleren kom først på en nedfaldsbold i feltet, og mellem venner og fjender prikkede han bolden i netmaskerne.

1-2. Men glæden varede kort, da Paulinho i spilsekvensen efter blev udvist for sit gule kort nummer to.

Undertallet skabte en naturlig AGF-dominans og tvang FCM ud i en krigerisk forsvarsindsats. Med 20 minutter igen brændte det for alvor på, da Patrick Mortensen fik et frit hovedstød fra tæt hold. Kun en kanonredning af Jonas Lössl bevarede føringen.

Med et kvarter igen gik den ikke længere, da Nicolai Poulsen blev tacklet af Ingi Ingason i feltet. Fra start fløjtede Morten Krogh ikke, men efter VAR-gennemgang blev der peget på pletten. Efterfølgende blev FCM’s islandske forsvarsspiller tildelt et rødt kort.

Patrick Mortensen var sikker, selvom Jonas Lössl hoppede til den rigtige side. 2-2 – og ni mod 11 efter to midtjyske udvisninger.

De bordeaux-klædte FCM’ere kæmpede alt, de havde lært. Og stik mod alle odds scorede udeholdet dybt inde i dommerens tillægstid, da Oliver Sørensen fandt Charles alene foran mål. Brasilianeren var iskold og nettede til 2-3.

Føringen holdt ved, og dermed sikrede FCM sig en vigtig – og potentiale til ikonisk – sejr på en svær udebane.

Start XI (3-5-2): Jonas Lössl, Lee Han-beom, Ingi Ingason, Juninho, Ola Brynhildsen, Oliver Sørensen, André Rømer, Armin Gigovic, Paulinho, Cho Gue-sung, Aral Simsir.

Indskiftninger: Victor Bak (52′), Charles (76′).