C. Romero (79")
1:1
A. Scholz (13")

Første CL-point sikret i Italien

Udebaneopgøret mod Atalanta endte 1-1 på en aften, hvor FC Midtjylland leverede en helstøbt indsats og kom med et forrygende udtryk.

Tirsdag aften var der igen Champions League-fodbold med deltagelse af FC Midtjylland. Denne gang var modstanderen Atalanta, som holder til i Bergamo i Norditalien.

Med skader, COVID-19-afbud og karantæne til anfører Erik Sviatchenko var der en del ændringer i danskernes startopstilling.

Ikke bare navne var skiftet ud. Også systemet var lavet om til 3-4-3, som ikke var set i FCM siden Brian Priskes ankomst som cheftræner.

Om det var systemskiftets skyld, skal være usagt, men midtjyderne kom ud med friskt udtryk med højt pres.

Der kom også hurtigt en kontramulighed til Anders Dreyer, der desværre misbrugte chancen i to omgange. Kort efter var Atalanta dog også tæt med to gode muligheder.

En livlig start på Gewiss Stadium i Bergamo.

Der skulle heller ikke gå mere end 13 minutter, før den første scoring faldt, og det var heldigvis i den rigtige ende.

Sory Kaba lagde en bold til rette for Alexander Scholz, der på feltkanten hamrende bolden i nettet. En fremragende halvflugter fra forsvarsspilleren, og dermed var FC Midtjylland foran i Champions League for første gang.

Det var Atalanta naturligvis ikke tilfredse med og lagde hurtigt tryk på og kom frem til et par chancer, inden FCM fik lukket af igen.

Resten af 1. halvleg var meget lige, og FC Midtjylland var fint med. Den nye forsvarskonstellation var konsekvente, og Jesper Hansen var som altid en sikker sidste skanse i buret.

Overordnet set var det nok den bedste halvleg, som de danske mestre har præsteret i gruppespillet, så det var bestemt positive tanker, man havde på det tidspunkt.

Det betød også, at FCM-spillerne for første gang kom ud til 2. halvleg, hvor en føring skulle forsvares.

Det gik fra start glimrende, hvor Atalanta mange gange blev tvunget til boldtab, og de havde generelt svært ved at angribe den midtjyske defensiv, som også viste sig meget duelstærke gennem hele opgøret.

Da stadionuret passerede 63, var det tæt på at blive 2-0 ved Sory Kaba efter et hjørnespark. Angriberen ramte overliggeren, men blev også dømt offside i situationen.

Ti minutter senere fik Atalanta en stor dobbeltchance, og kort efter kom udligningen desværre også. Romero headede bolden i mål efter 79 minutter spil.

Mere blev det ikke til for Atalantas offensiv, der mod kampens slutning ikke formåede at lægge pres på FC Midtjylland. Dermed sluttede det 1-1.

Det betød også, at det første point i Champions League var hentet hjem til Herning.

Det skete på en aften, hvor FC Midtjylland fremstod kompakte og var meget stærke i duellerne. Midterforsvaret med Daniel Høegh i spidsen lukkede fuldstændigt ned for den stærke Duvan Zapata.

En helstøbt indsats kunne man roligt fortælle om aftenens forløb, og det ene point var helt fortjent.