0:2
Charles (22")
Júnior Brumado (61")

FCM sikrer godt udgangspunkt med sejr i Brøndby

Scoringer af Charles og Junior Brumado sørgede for en stærk sejr på 2-0 over Brøndby i den første af to pokalkvartfinaler.

Anden søndag i advent bød på den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen mod Brøndby. Det foregik en råkold eftermiddag på Brøndby Stadion.

Her havde Bo Henriksen fire ændringer i sin startopstilling i forhold til sidste kamp mod Vejle, ligesom der var skiftet til tre centrale midtbanespillere.

Start XI (3-5-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Charles, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Junior Brumado.

FC Midtjylland indledte pokalbraget på Vestegnen ganske glimrende og kom hurtigt tæt på med to gode langskud fra Evander og Paulinho.

Det var dog Brøndby, som fik den største store chance, men heldigvis for FCM ramte Mikael Uhre overliggeren på frit mål efter en friløber. Minutter senere var det Evanders tur til at teste træværket, da hans hovedstød ramte stolpen.

Efter 22 minutters spil gik den ikke længere for den ellers velspillende Brøndby-målmand, som indkasserede et mål af Charles efter en nedfaldsbold ved et hjørnespark. Det var brasilianerens første scoring i FCM-trøjen, og det var ikke ufortjent efter en god midtjysk start.

Herefter blev det en mere lige affære, hvor det bølgede frem og tilbage i den resterende del af første halvleg. Brøndby var uskarpe ved et par chancer, mens FCM også var tæt på 2-0 to gange.

Det blev dog ved 1-0 til FC Midtjylland i pausen efter 45 intense og underholdende minutter.

Anden omgang begyndte mere chancefattigt og roligt, men til gengæld var der gevinst ved den første chance til FCM. Junior Brumado fordoblede føringen efter en times spil i et godt FCM-angreb.

Resten af opgøret var uden de store højdepunkter. I stedet fik FC Midtjylland lukket kampen ned med en solid organisation, der holdt hjemmeholdet væk fra feltet. Brøndby blev aldrig farlige i anden halvleg, og der var ikke noget at sige til, at FCM-spillerne kunne sætte sig i bussen med en sejr på 2-0.

Med sejren har FC Midtjylland et solidt udgangspunkt forud for returopgøret, som spilles på søndag kl. 18.00 hjemme på MCH Arena.