3:1
FCM FC Midtjylland
A. Scholz (32")

Nederlag til Brøndby efter 50 minutter i undertal

Brøndby snuppede en 3-1-sejr i søndagens topbrag. Alexander Scholz havde ellers bragt FCM foran i 1. halvleg, men et rødt kort til Paulinho efter 40 minutter blev udslagsgivende for resultatet.

Der var lagt op til en vaskeægte guldduel søndag aften på Brøndby Stadion. Her skulle FCM forsøge at udbygge føringen i 3F Superliga, som før kampen var på fire point ned til netop Brøndby.

Topkampen foregik i fremragende fodboldvejr, og med godt 8.000 hjemmefans på plads var det noget nær perfekte forhold for de 22 spillere.

11 af dem stillede op i sorte FCM-trøjer, og det var de samme 11 som i den seneste kamp en uge tidligere.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Evander, Anders Dreyer, Pione Sisto, Sory Kaba.

De to mandskaber indledte dysten ganske lige, men også uden 100% kvalitet i spillet. Spillerne skulle lige finde sig til rette på græstæppet.

Brøndby havde bolden mest i starten og havde et par optræk til chancer, men ikke mere end det.

Cirka midtvejs i halvlegen fik FCM’erne bedre tag i det og kom stille og roligt frem til et par muligheder, uden det blev helt farligt.

Det blev det til gengæld efter en halv time, da en Brøndby-spiller havde hånd på i eget straffesparksfelt. Efter et langt VAR-gennemsyn pegede dommeren på pletten.

Som altid tog Alexander Scholz sig af opgaven. Midtstopperen eksekverede og bragte FCM foran 1-0.

Føringen holdt dog ikke længe. Mikael Uhre udlignede efter 37 minutters spil, da han var først over returen fra et stolpeskud.

Ondt blev værre bare to minutter senere, da Paulinho modtog et direkte rødt kort, da han kom for sent i en tackling. En hård dom. Det betød selvsagt, at FCM nu var i undertal resten af kampen.

Frank Onyeka overtog venstre back indtil pausen, og sammen med holdkammeraterne formåede han at holde 1-1 til pausefløjtet.

I pausen foretog FCM to taktiske indskiftninger. Ind kom Daniel Høegh og Dion Cools for Pione Sisto og Anders Dreyer.

Der var altså udsigt til 45 minutter, hvor midtjyderne skulle ud og forsvare det ene point med en kompakt defensiv og lure på omstillinger.

Den taktik lykkedes glimrende i begyndelsen af 2. halvleg, hvor Brøndby trods overtallet ikke skabte det store. FCM var endda i stand til at holde fast i bolden i perioder og få et par dødbolde.

Ellers var det dog mest værterne, som var mest på bolden. De fik udbytte af spilovertaget efter 70 minutter, da Simon Hedlund stod fri i feltet ved et fladt indlæg og scorede til 2-1.

Ti minutter senere lignede det en lukning på opgøret, da Andrija Pavlovic slap alene igennem og gjorde det til 3-1.

Det endte også 3-1 på Brøndby Stadion.

Dermed haler Brøndby ind på FC Midtjylland i toppen af tabellen, hvor FCM fortsat er nummer 1. Før de sidste tre kampe fører midtjyderne 3F Superliga med ét point ned til Brøndby.