Y. Suzuki (36")
2:1
M. Bech (56")

Tung følelse i Brøndby

Trods chancer til mere måtte FC Midtjylland søndag se sig slået med 2-1 på Brøndby Stadion. Mads Bech stod for den midtjyske scoring.

En dyst mellem nummer et og to i 3F Superliga. Begge noteret for 52 point forud for søndagens aftenbasker på Brøndby Stadion.

Omend midtjyderne indledte fint, bragte Brøndby sig foran efter ti minutter, da Yuito Suzuki udnyttede et midtjysk boldtab på den sidste tredjedel. Den 22-årige japaner var kynisk og lagde kuglen ind bag Jonas Lössl til 0-1.

Efter 16 minutter spillede FCM sig tilbage på status quo, da Darío Osorio generobrede i feltet og servede bolden på et sølvflad for Franculino. Jublen brød løs, men målet fik ikke lov til at stå, da et efterfølgende VAR-tjek indikerede, at Osorio befandt sig i en offside-position i opspillet forinden.

Dermed fortsatte Brøndbys føring, selvom Thomas Thomasbergs tropper ad flere omgange havde bidt positivt fra sig i kampens indledning.

Ondt blev værre efter 36 minutter, da Yuito Suzuki igen indtog en nøglerolle. Endnu en gang begyndte det ved banens midte, hvor Brøndby-offensivspilleren erobrede og efterfølgende smadrede kuglen over i det lange højre hjørne.

Trods en stor Charles-mulighed forblev føringen på to til værterne ved pausefløjt.

FCM foretog to udskiftninger forud for 2. halvleg og kom også fornuftigt ud til de sidste 45 minutter. I det 57. minut reducerede de bordeaux-klædte FCM’ere, da Mads Bech fik foden på et hjørnespark.

1-2 og dermed alt at spille for.

Det brændte på i Brøndbys mål-ende, og kampbilledet bar præg af en snarlig FCM-udligning, hvor særligt indskiftede Ola Brynhildsen havde flere muligheder, nordmanden selv var med til at kreere.

Med ti minutter igen måtte BIF-keeper Patrick Pentz hive en stor redning ud af ærmet, efter Franculino blev spillet fri af Cho Gue-sung i feltet.

Stik mod spil og chancer blev det ikke til flere mål, og dermed endte det med et af de nederlag, som gør ekstra ondt – særligt når mulighederne i 2. halvleg var til mere.

Der skal lyde en stor tak til de 750 medrejsende FCM-fans for støtten.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Victor Bak, Darío Osorio, André Rømer, Oliver Sørensen, Charles, Cho Gue-sung, Franculino Djú.

Indskiftninger: Emiliano Martínez (46′), Ola Brynhildsen (46′), Adam Gabriel (69′), Valdemar Byskov (80′), Juninho (87′).