A. Dreyer (62")
P. Sisto (73")
M. Schwäbe (94")

Comeback fuldendes i overtiden

Tre minutter inde i overtiden headede Erik Sviatchenko bolden i nettet til 3-2. Inden da havde FC Midtjylland været nede med 2-0 en halv time før slutfløjtet.

Lørdag aften bød på 3F Superliga-fodbold på Brøndby Stadion, da det blågule tophold tog imod FC Midtjylland.

Forud for kampen var Brøndby på 1. pladsen to point foran FC Midtjylland placeret på 5. pladsen i den tætte top i tabellen.

Efter en lige start med et par halve muligheder i begge ender var det Brøndby, der bragte sig foran ved Andreas Bruus. Højrekanten stod ganske blank i højre side af feltet og sparkede bolden ind ved den fjerneste målstolpe. 1-0 efter et kvarters spil.

Et par minutter senere var ondt tæt på at blive værre, da Brøndby skabte en stor chance med flot kombinationsspil. Jesper Hansen reddede dog flot Morten Frendrups friløber.

Herefter kom der en smule bedre takter fra FC Midtjylland, som fik bedre fat i bolden, og i en periode omkring midten af halvlegen var i stand til at lægge et fint pres. Dog var det kun lige ved og næsten i flere af angrebene.

Hjemmeholdet var til gengæld dygtige i forhold til at skabe store chancer. Efter et en halv time misbrugte Mikael Uhre en stor chance i en 3 mod 2-situation.

Kort før pausen blev det også til et stolpeskud fra Jesper Lindstrøm, mens FC Midtjyllands offensive output på dette tidspunkt primært bestod af en håndfuld hjørnespark og et par frispark, som ikke rigtigt blev farlige.

Trods mest boldbesiddelse til FCM var Brøndby i kraftig favør, når det kom til antallet af scoringsmuligheder. De kunne nemt have været foran med mere end ét mål. Det betød heldigvis også, at der fortsat var mulighed for at komme herfra med et resultat.

Det krævede dog en markant forbedring blandt FCM-spillerne, og ingen ville undre sig, hvis Brian Priske talte med store bogstaver i pausen.

Kampen fortsatte dog, hvor den slap før pausefløjtet, da Brøndby hurtigt kom frem til en kæmpe dobbeltchance.

Det var ikke et stort nok wakeup-call til defensiven i og med Brøndby efter 50 minutter bragte sig foran 2-0 ved Jesper Lindstrøm. Igen fik de alt for meget plads, og Jesper Lindstrøm stod også umarkeret ved straffesparkspletten.

Der skulle andre boller på suppen nu, og Jens-Lys Cajuste og Pione Sisto kom på banen for at rette op på tingenes tilstand. Desværre måtte Jesper Hansen også forlade banen med en skade.

Herefter fulgte så endelig en positiv beretning i form af en reducering. Anders Dreyer drejede kuglen i nettet efter et indlæg, hvor han var alene og overraskende fri i feltet. 1-2 efter 61 minutter. Kort efter var offensivspilleren tæt på igen med et langskud, der snittede stolpen.

Nu var der selvtillid at spore blandt FCM’erne, som var dominerende efter scoringen. Der skulle heller ikke gå meget mere end ti minutter, før udligningen var en realitet.

Pione Sisto gentog kunststykket fra sidste uge og scorede direkte på frispark. Et lækkert indersidespark fandt nettet i det korte hjørne. 2-2 med godt 20 minutter tilbage.

I samme moment kom Luca Pfeiffer ind til sin debut. Lige efter var han og Anders Dreyer fri i en kæmpe omstillingsmulighed, men Pione Sisto afsluttede selv – desværre ind i en Brøndby-blokering.

Muligheden for sejr voksede dog endnu mere kort efter, hvor Sigurd Rosted blev vist ud efter sin anden advarsel. Chancerne blev ved med at komme i flæng til FCM. Anders Dreyer misbrugte en fri afslutning, hvorefter Luca Pfeiffer mistede fodfæstede og ikke kom til returen.

På dette tidspunkt resterede der ti minutter af den ordinære spilletid, og sejren skulle jagtes.

Sejrsmålet kom dybt inde i overtiden ved et hjørnespark. Erik Sviatchenko kom øverst og via overliggeren og Martin Schwäbe strøg den over stregen.

En vanvitttigt comeback blev fuldent. 0-2 vendt til 3-2.

Et vidnesbyrd om en stærk og bred trup med masser af moral i sig. Sejren gav altså FC Midtjylland tre vigtige point i topstriden.