3F Superliga
mandag 25/4 kl. 19:00
Brøndby Stadion
BIF Brøndby IF
S. Hedlund (24")
1:3
FCM FC Midtjylland
Evander (40")
G. Isaksen (43")
A. Dreyer (70")

FCM slår Brøndby i dramatisk affære

Et rødt kort, to straffespark og fire scoringer var højdepunkterne i FC Midtjyllands 3-1-sejr på Brøndby Stadion her til aften.

Mandag aften indledte FC Midtjylland en afgørende uge i sæsonen med to vigtige ligakampe og den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen. Det skete på Brøndby Stadion, hvor Bo Henriksens tropper skulle forsøge at hente den tredje sejr på stribe.

Til den opgave var følgende mandskab på banen fra start:

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Edward Chilufya.

Der kom hurtigt gang i dramatikken på banen i Brøndby. Allerede efter ni minutter blev Andreas Maxsø udvist, da han fratog Gustav Isaksen en oplagt målchance lige udenfor feltet.

På trods af at være en mand i undertal formåede Brøndby at tage føringen, da de udnyttede en opspilsfejl af FCM til at løbe kontra, hvor Daniel Høegh begik straffespark. Simon Hedlund scorede sikkert og gjorde det til 1-0 efter 23 minutters spil.

Et kvarter senere pegede dommeren endnu engang på pletten. En Brøndby-stopper havde hånd på bolden med straffespark til FC Midtjylland som resultat. Evander var kølig for anden kamp i træk og sørgede for en udligning med et velplaceret spark i krydset.

Få minutter senere var der igen fare på færde i Brøndby-feltet. Gustav Isaksen opsnappede bolden efter et hjørnespark og krøllede bolden ind i det lange hjørne via stolpen. En smuk scoring, som betød, at FCM gik til pause foran 2-1 efter en højdramatisk første halvleg.

Intensiteten fortsatte ufortrødent i anden halvleg. Først havde Brøndby en stor chance, inden Evander ramte overliggeren.

Midtvejs i anden halvleg fik Anders Dreyer en gylden mulighed for at score, men offensivprofilen missede fra tæt hold. Få øjeblikke senere rådede Dreyer dog bod på situationen, da han igen stod fri i feltet.

Denne gang svigtede han ikke, og dermed stod der 3-1 efter 70 minutters spil. Med overtallet in mente syntes kampen afgjort på dette tidspunkt.

Tempoet og intensiteten i kampen dalede herfra, og der skete ikke meget mere, inden dommeren fløjtede af efter 90 dramatiske minutter.

Sejren betyder, at FC Midtjylland nu er tre point bag FCK på førstepladsen i toppen af tabellen. De to guldaspiranter mødes på søndag på MCH Arena.

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

Brøndby IF BIF
1:3
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

Brøndby IF BIF
1:3
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

Brøndby IF BIF
1:3
FC Midtjylland FCM